Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Captain Sınıfı ve Özellikleri
LotRO-Turkey.Com > The Lord of the Rings Online > Sınıflar > Captain
Sayfalar: 1, 2
Theodrien
(Konuya eklemeler yapılacaktır.)

Captain sınıfı çok güçlü liderlik özelliklerine sahiptir. Attıkları savaş naraları düşmanlarının kalplerine korku, yanında savaşan kahramanlara ise güç verir.

Captain grubundaki savaşçıların bazı özelliklerini artırır. Yanında bayrağını taşıyan bir asker çağırabilir. Savaşta yenilmiş arkadaşlarını kaldırıp, savaşa devam etmelerini sağlayabilir. Tüm bunlar Captain sınıfının bir fellowship'te her zaman yer bulabilmesini sağlar.

Captain grupta buffer rolünü üstlense de, aslında tam bir melez sınıftır. Duruma göre healer, tank veya dps sınıfı olabilir.

firavun
merhaba aklıma takılan bir soru var şuan bende captain le oynuyorum yanlız pet leri hiç sevmiyorum herald of war yerine standart of war kullansam çok şey kaybedermiyim yanlızken iyide partiye girince illaki herald of war çıkarmamı istiyorlar.şuan 24 lvl im bu arada.illaki gereklimidir bu?
Belegrador
yanlış hatırlamıyorsam lvl25 den sonra banner kullanabiliyorsun. bannerlar petler kadar iyi buuf vermesinin yanısıra, sizin canınızı ve vuruş gücünüzü de arttırır...

banner kaptanın canyoldaşıdır wink.gif pet çok fazla kullanılmıyor bir süre sonra...
firavun
QUOTE(Belegrador @ Jun 18 2009, 12:33 AM) *
yanlış hatırlamıyorsam lvl25 den sonra banner kullanabiliyorsun. bannerlar petler kadar iyi buuf vermesinin yanısıra, sizin canınızı ve vuruş gücünüzü de arttırır...

banner kaptanın canyoldaşıdır wink.gif pet çok fazla kullanılmıyor bir süre sonra...

evet bende banner kullanıyordum zaten yanlız partide mesela herald of var çıkardı bir kaptan 20 küsür agi ve might geldi bende herald of hope çıkarınca +heal ve in combat heal regen geldi partiye.benim kullandığım banner ın sanırım partiye etkisi yok değilmi?sadece benim vuruş gücümü artııyor.

banner +%10 heal ve atak veriyordu sanırım herald of war da mesela 26 might ve 26 agi veriyor burda banner mı daha iyi sizce yoksa herald of war mı?
Belegrador
banner da pet in verdiği bütün buffları vermektedir. ayrıca size ekstra bufflar vermektedir.

mesela bir grupta 2 tane kaptan var, birisi banner of war(agility ve might) kullanıyorsa, diğerinin banner of hope (morale ve hope) veya banner of victory (power) kullanması mantıklıdır.

diğer yandan gruptayken pet kullanmanın tek faydası, sürekli banner çıkarmak gerekmemesi veya banner çıkarmayı unutulmasını önlemesidir.
Alanore
QUOTE(Belegrador @ Jun 18 2009, 11:40 AM) *
...diğer yandan gruptayken pet kullanmanın tek faydası, sürekli banner çıkarmak gerekmemesi veya banner çıkarmayı unutulmasını önlemesidir.

Burdan çıkarılıcak sonuç, "pet kullanan kaptanlar tembeldir" mi oluyor acaba? biggrin.gif
Belegrador
QUOTE(Alanore @ Jun 18 2009, 01:06 PM) *
Burdan çıkarılıcak sonuç, "pet kullanan kaptanlar tembeldir" mi oluyor acaba? biggrin.gif

olabilir biggrin.gif veya benim gibi birden fazla karakterle oynuyordur ve sürekli banner çıkarması gerektiğini unutuyordur biggrin.gif

ben ilk başlarda kaptan petini, LMpeti gibi kullanıyordum... çoklu düşmanlarda pete agro aldırıp tek tek öldürüyordum... ama daha sonra tecrübeli kaptanlardan aldığım taktikler sayesinde, çok ender durumlar dışında pet e ihtiyacım olmadığını farkettim smile.gif banner hem +%20 morale hem de +%10 dmg verdiği için insanın pet çıkarası bile gelmiyor biggrin.gif
Theodrien
Düşük seviyelerdeyken pet kullanmak mantıklıdır, ancak level30 civarından itibaren banner kullanmaya alışmak gerekir.

Bir grupta iki kaptan varsa, ikisi de aynı buffları veren bannerları koysalar, sadece bir tanesi gruba işler. İki bayrağın da verdiği aynı bufflar üst üste eklenmezler. O yüzden grup içinde iki farklı kaptan varsa, farklı banner yada petler kullanmak mantıklı olur.

firavun
verdiğiniz bilgiler için sağolun arkadaşlar.ayrıca bahsettiğiniz banner kaptanın yere diktiği değil dimi?ben skill alınan npc den aldığım banner dan bahsediyordum yanlış anlamıyorum dimi smile.gif
Belegrador
evet ikisi aynı şey zaten. bannerı kulanırken tıkladığınız zaman yere takmış oluyorsunuz. (yanlış anlaşılma olmasın tedbiri olarak söylüyorum.)
firavun
25 level olmuşum ama çok cahil bir kaptanmışım meğer tıklayınca bayrağı dikmeyi yeni keşfettim yorumunuz üstüne smile.gif
Belegrador
estağfurullah, olabiliyor öyle şeyler. smile.gif

ben oyuna ilk başladığım zaman, coinler karşılığı gift boxlar vardı. bunları alıp açmadan satıyordum, nasıl açıldığını bilmediğim için tongue.gif
Anduniel
Oyyy beleg insan onu yazmaya utanır be laugh.gif Bende 500den fazla 3age item alıp hiç lvl atlattırmadan direk kırdırıyodum 1kişi bile ya kardeşim 2.lvl getir öyle kırdır demedi angry.gif
Amdrasdor
captain trainerdan aldıgımız bannerın suresi var die hatırlıodum ama onu yere dikip sonra kaldırıp tekrar kullanabiliyormuyuz?
Theodrien
Bayrağı sürekli kullanabilirsin. Diktiğin zaman 2dk duruyor. Süre dolmadan yine dikebilirsin bayrağı, tabi ilk diktiğin yok olur o zaman.
Homeros
Ben Captain ın özelliklerini çok beğendim ama buff verme kısmı hoşuma gitmedi. Ben bu karakteri açtımmı herkes benden buff mı bekler partilerde?
Anduniel
E tabiki captain in asıl amacı buff vermek fellowship teki üyeleri desteklemektir.Ve buff beklerler
Homeros
hmm anlaşıldı birazda lore master ı okuyayım o zmn. teşekkürler
Alanore
Burada bir şeyi açıklamak istiyorum. Captain genelde grup içindeki kişilere buff atabilir. Attığın bufflarda 20-30dk kadar sürer. Dakka başı senden kimse buff istemez o konuda korkun olmasın. Zaten belli bir süre sonra parry buffının (30dk sürer) bitmesine 5sn kaldığını hissediyor konuma geliyorsun smile.gif
Homeros
Oo bak bu iyi o zaman. Buff denince ben de işim gücüm bu olacak sanıyordum smile.gif
heroickiller
Bi de ekleme yapalım buff yada avantaj sağlayan skillerini kendine kullandığında (hepsi için konuşmuyorum ama geneli böyle sanırım) diğer Fellowship üyelerine de gidiyor.
Mesela "make haste" skili hızlandırma için onu kendine tıkladığında diğer arkadaşlarında etkileniyorlar.

Ayrıca benim düşüncem olarak kaptan sınıfının yardımcı "herald" ları ve flamaları da gruba önemli ölçüde katkı sağlıyor.

sitedeki tecrübeli kaptanlar kadar gözlem şansım olmasa da kaptan çok kolay ölmeyen ve dps si de aşırı düşük olmayan bir sınıf smile.gif Tabiki bir hunter yada Champ. kadar sağlam vuramıyorsun ama mesela hunter ın tek başına dolaşamayacağı yerlerde dolaşırken, hatta baza gruplarda tank bile olabiliyorsun... smile.gif

Ben girdiğim fs lerde sürekli canlara dikkat ediyorum öncelikli görevim heal değil tabiki ama yaptığım küçük healler bazen önemli olabiliyor. smile.gif
Ezequiel
Benimde Captain sınıfı hakkında bir sorum olucak, lvl 20 ye geldikten sonra trainerdan herald in birkaç çeşitini alabiliyoruz faka bunlar arasındaki fark ne tam anlayamadım bensadece görsel mi yoksa başka faklılıklarda yaratıyormu açıklarsanız sevinirim..
Theodrien
Bayrak olarak dikebildiğin veya asker olarak yanında gezdirebildiğin şekilde ikiye ayrılıyorlar. Ayrıca bunlar da kendi aralarında Moral, Power ve Might/Agility veren bayraklar olmak üzere 3'e ayrılıyorlar. Yani görsel olarak farkları sadece bayraktaki şekiller. Önemli olan verdikleri özellikler.
Infrawhite
@heroickiller: Özellikle SoM'dan sonra Hands of Healing traitli captain'ın yaptığı heal, neredeyse bir minstrel ile çekişecek derecede. Minstrel veya RK kullanmadan yapılabilen birçok instance var oyunda. Elbette raidlerde bu rolü üstlenemiyor, ancak raide aldığımız 2 captain'ın ikisi de HoH traitli olur her zaman. Hafife alınmayacak düzeyde heal'ı.

DPS'i ise raidlerde nisbeten önemsiz kalıyor. Daha çok tekil hedeflerden corruption silme amacıyla melee'de bulunuyor.

Elbette gruba en önemli katkıları Motivation, In Defense of Middle Earth, Tactics buffları ve Bannerları.
Felassar
1 minstrel 1 captain ile yapamadığımız Sammath Gul'u iki adet captain ile çok rahat yaptık smile.gif

Monster Play'de karşılığı olan Warleader ile eşit seviyeye gelmiş gibi görünüyor heal konusunda.
Aetohnyn
ben daha kaptanı etten de deneyemedim dps olarak nasıl oynanışı?
Theodhir
QUOTE(Felassar @ Jan 25 2010, 03:31 PM) *
1 minstrel 1 captain ile yapamadığımız Sammath Gul'u iki adet captain ile çok rahat yaptık smile.gif

Monster Play'de karşılığı olan Warleader ile eşit seviyeye gelmiş gibi görünüyor heal konusunda.

Bende minstrelsiz ne işimiz var burda demiştim kendi kendime,kayıp vermeden çıktık vallahi blink.gif
Meghael
Tüm klaslar arasında en iyisi..tek zaafı hunter..

Bu arada aşağıdaki resim bir kaptandan..

Bizde öyle olabilecekmiyiz Theodrien smile.gif
Theodrien
Ben öyleyim zaten. cool.gif
Nariel
Tekrar oyuna döndüğümde mutlaka ya Captain ya Burglar açıcam, ikisinden biri. Ama artık fellowu desteklemekten gına geldi, birazda başkaları bize buff heal versin istiyorum. Bu nedenle burglar olabilir, captain de aklımda ama. Zaten ilk geldiğimde Theodrien'in OP'u sololadığını gördüğümde Lan bu captainler baya sağlammış acaba captain mi açsam diye tereddüte düşmüştüm. Ama iyiki açmamışım benim mincerım hepsini döver tongue.gif Gel gör bu Minstrel aşkı beni neyledi.
Anduniel
Minsrel en iyisi boşver. 3. karakter olarak mini kastım ve çok eğlenceli geldi heleki gruptaki tüm üyelerin heal için ağzımın içine düşmesi beni öldürüyoooo biggrin.gif
macabrex
QUOTE(Anduniel @ Sep 28 2010, 09:17 AM) *
Minsrel en iyisi boşver. 3. karakter olarak mini kastım ve çok eğlenceli geldi heleki gruptaki tüm üyelerin heal için ağzımın içine düşmesi beni öldürüyoooo biggrin.gif

Selçuk ölen sen değilsin biziz.. Senden heal gelecek diye Tp point ödeyeceğiz neredeyse... tongue.gif
Anduniel
lol vallahi kuru iftira çok iyi heal atarım ben tongue.gif
Nariel
Minstrel'da yapılacak birşey kalmadı artık. Ha 4*4'lük değil ama bana yetiyor, daha fazla zorlamıyorum onu. Zaten oyundan çok insanlarla uğraşmak yoruyor, sıkılıyorum artık ben. Artık ya dps olarak giricem instanceslara yada girmicem. Heal meal derdine düşmek istemiyorum.
Meghael
Captain 20 leveldan sonra heavy armor giyebilen sadece ok kullanamayan mükemmelin ötesinde bir klastır smile.gif
Flogard
herkes captain olmaya başladı. herkes farklı olmaya çalışsa oyun çok daha güzel olucak bence
Theodrien
Herkes captain sınıfını açabilir, ancak herkes "Captain" olamaz.
Flogard
yaz bunu smile.gif
Meghael
Adeta..Birşey diyemiyorum smile.gif Helal olsun Theodrien
Doliran
Bu konu üzerinden captainin traitlerini türkçe olarak verebilirmisiniz bir arkadaşa yardım etmem gerekte şimdiden teşşekür ederim
koray039
arkadaşlar birde stat olarak hangilerine yüklenmemiz gerekiyor...?
Belegrador
kaptan çok deişik bir sınıf.

eğer heal ağırlıklı oynayacaksan vit, fate, will;

damage ağırlıklı oynayacaksan vit, might, agi.

her zman yanımda en az 2 çift giysi ve değişik takılar bulunduruyorum ben, gireceğim gruba göre şekil veriyorum smile.gif
Theodrien
Captain sınıfında her zaman Fate önemlidir. Çünkü buff yapmak için power harcarsın. Savaş içinde de ister dps sınıf ol, ister healer ol, power'a ihtiyacın olacaktır. Özellikle dps isen daha fazla ihtiyacın olur çünkü hem buff atıp, hem atak skillerini kullanmak çok fazla enerji tüketir.

Azguthor
Konu çok hoş olmuş, bayağı birşeyler kaptım doğrusu. Ama aklımı hâlâ kurcalayan birşey var.

Ben karakterimi yaratırken nasıl bözellikler istediğimi iyice düşünüp öyle karar verdim. Aklımda grubunu sırtlayabilecek, yaratıkları üstüne çekerek diğer elemanları rahatlatabilecek bir karakter istiyordum. Tam aile babası yani smile.gif Haliyle başladık kaptan olmak yolunda ilerlemeye. Statlarda temel olarak vitality ve might ağırlıklı gittim. Ek olarak da agility ye mümkün olduğunca yer vermeye çalıştım. Statları aşağıda tam olarak yazdım. Mümkün olduğunca doğru olanı yapmaya çalışıyorum ancak hala körü körüne oynadığımı hissediyorum. Haliyle sormak istediğim birkaç şey var.

20 leveldan itibaren ağır zırh giymeye başladım. Defensive Strike sonrasında 1200 e yaklaşan armour value'm var ama hala düşmanlardan çok fazla damage aldığımı hissediyorum. Açıkçası tank vasfını yerine getiremediğimi düşünüyorum. Elemental hasarlar fazla etkiliyor (vip olmadığımdan dolayı tüm traitleri dolduramadım ama yine de bu kadar fazla damage almamam gerektiğini düşünüyorum) bunu anlıyorum ama melee ve hatta common damage lar bile oldukça zorluyor. Böyle bilinçsiz şekilde oynamak canımı sıktığı için kaptan ile sağlam bir tankvari karakter olabilmek için neler yapmam, nelere dikkat etmem gerekiyor bu konuda yardım istiyorum.

Şu anki statlarım (Bannersız):

Lvl-23
Morale: 1,090
Power: 685
Armour: 940 (Defensive strike ile +276 armour value)
Might: 86
Agility:46
Vitality:63
Will:49
Fate:79

Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi oyunlar wink.gif
Meghael
61 level Cappy

Moral: 5,200
Power: 3,300
Might 383
Agility 395
Vitality 487
Will 326
Fate 350

IDOME ile coşuyoruz tongue.gif
macabrex
Captain'ın ne olabileğina dair bir örnek;

http://img69.imageshack.us/img69/3207/650allstats.jpg

bu da konunun orjinal linki;

http://forums.lotro.com/showthread.php?389...are-overpowered
Alanore
Tüm ana statları max yapınca işte o derece güçsüz bir char olunuyor biggrin.gif Offence, morale ve power a dikkat edin.
macabrex
Orası öyle.. Ama başka yapabilen class var mı bilmiyorum...
Alanore
IDOME, tome, food, mins vs. buffıyla tüm classlar yapabiliyor, çok bir numarası yok yani.
Azguthor
Dün topladığım barrow mark ve recruit marklarla 25 lvl Barrow setimi tamamladım. Statlar şu anda eskisine oranla daha iyi. 27 lvl jewelery setini de tamamladım 27 olunca onları da takacağım. Şu anda might, agility ve vitality ağırlıklı gidiyorum. Henüz fate üzerine fazla yoğunlaşmıyorum çünkü sürekli lore-master arkadaşımla birlikte oynuyorum gerektiğinde power yükleyebiliyor sağolsun. İlerleyen zamanlarda jewelrylerin birkaçını fate üzerine ağırlık vererek seçeceğim. Will ile de pek ilgilenmiyorum çünkü hands of heal traitlerini biriktirdiğimde heal skillerime kazandırdığı artıların yeterli olacağını düşünüyorum. Ya da leader of man seçerek gereken powerı azaltıp power eksikliğimi o şekilde dengelemeyi düşünüyorum.
Hangisi daha iyi olur sizce, hands of heal mı yoksa leader of men mi? Ve itemlar konusunda verebileceğiniz öneri var mıdır?
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.