firavun
Jun 17 2009, 07:41 PM
merhaba aklıma takılan bir soru var şuan bende captain le oynuyorum yanlız pet leri hiç sevmiyorum herald of war yerine standart of war kullansam çok şey kaybedermiyim yanlızken iyide partiye girince illaki herald of war çıkarmamı istiyorlar.şuan 24 lvl im bu arada.illaki gereklimidir bu?
Belegrador
Jun 17 2009, 11:33 PM
yanlış hatırlamıyorsam lvl25 den sonra banner kullanabiliyorsun. bannerlar petler kadar iyi buuf vermesinin yanısıra, sizin canınızı ve vuruş gücünüzü de arttırır...
banner kaptanın canyoldaşıdır

pet çok fazla kullanılmıyor bir süre sonra...
firavun
Jun 18 2009, 07:05 AM
QUOTE(Belegrador @ Jun 18 2009, 12:33 AM)

yanlış hatırlamıyorsam lvl25 den sonra banner kullanabiliyorsun. bannerlar petler kadar iyi buuf vermesinin yanısıra, sizin canınızı ve vuruş gücünüzü de arttırır...
banner kaptanın canyoldaşıdır

pet çok fazla kullanılmıyor bir süre sonra...
evet bende banner kullanıyordum zaten yanlız partide mesela herald of var çıkardı bir kaptan 20 küsür agi ve might geldi bende herald of hope çıkarınca +heal ve in combat heal regen geldi partiye.benim kullandığım banner ın sanırım partiye etkisi yok değilmi?sadece benim vuruş gücümü artııyor.
banner +%10 heal ve atak veriyordu sanırım herald of war da mesela 26 might ve 26 agi veriyor burda banner mı daha iyi sizce yoksa herald of war mı?
Belegrador
Jun 18 2009, 10:40 AM
banner da pet in verdiği bütün buffları vermektedir. ayrıca size ekstra bufflar vermektedir.
mesela bir grupta 2 tane kaptan var, birisi banner of war(agility ve might) kullanıyorsa, diğerinin banner of hope (morale ve hope) veya banner of victory (power) kullanması mantıklıdır.
diğer yandan gruptayken pet kullanmanın tek faydası, sürekli banner çıkarmak gerekmemesi veya banner çıkarmayı unutulmasını önlemesidir.
Alanore
Jun 18 2009, 12:06 PM
QUOTE(Belegrador @ Jun 18 2009, 11:40 AM)

...diğer yandan gruptayken pet kullanmanın tek faydası, sürekli banner çıkarmak gerekmemesi veya banner çıkarmayı unutulmasını önlemesidir.
Burdan çıkarılıcak sonuç, "pet kullanan kaptanlar tembeldir" mi oluyor acaba?
Belegrador
Jun 18 2009, 01:42 PM
QUOTE(Alanore @ Jun 18 2009, 01:06 PM)

Burdan çıkarılıcak sonuç, "pet kullanan kaptanlar tembeldir" mi oluyor acaba?

olabilir

veya benim gibi birden fazla karakterle oynuyordur ve sürekli banner çıkarması gerektiğini unutuyordur
ben ilk başlarda kaptan petini, LMpeti gibi kullanıyordum... çoklu düşmanlarda pete agro aldırıp tek tek öldürüyordum... ama daha sonra tecrübeli kaptanlardan aldığım taktikler sayesinde, çok ender durumlar dışında pet e ihtiyacım olmadığını farkettim

banner hem +%20 morale hem de +%10 dmg verdiği için insanın pet çıkarası bile gelmiyor
Theodrien
Jun 18 2009, 05:14 PM
Düşük seviyelerdeyken pet kullanmak mantıklıdır, ancak level30 civarından itibaren banner kullanmaya alışmak gerekir.
Bir grupta iki kaptan varsa, ikisi de aynı buffları veren bannerları koysalar, sadece bir tanesi gruba işler. İki bayrağın da verdiği aynı bufflar üst üste eklenmezler. O yüzden grup içinde iki farklı kaptan varsa, farklı banner yada petler kullanmak mantıklı olur.
firavun
Jun 18 2009, 08:36 PM
verdiğiniz bilgiler için sağolun arkadaşlar.ayrıca bahsettiğiniz banner kaptanın yere diktiği değil dimi?ben skill alınan npc den aldığım banner dan bahsediyordum yanlış anlamıyorum dimi
Belegrador
Jun 18 2009, 10:54 PM
evet ikisi aynı şey zaten. bannerı kulanırken tıkladığınız zaman yere takmış oluyorsunuz. (yanlış anlaşılma olmasın tedbiri olarak söylüyorum.)
firavun
Jun 18 2009, 11:15 PM
25 level olmuşum ama çok cahil bir kaptanmışım meğer tıklayınca bayrağı dikmeyi yeni keşfettim yorumunuz üstüne
Belegrador
Jun 19 2009, 11:24 AM
estağfurullah, olabiliyor öyle şeyler.

ben oyuna ilk başladığım zaman, coinler karşılığı gift boxlar vardı. bunları alıp açmadan satıyordum, nasıl açıldığını bilmediğim için
Anduniel
Jun 19 2009, 01:48 PM
Oyyy beleg insan onu yazmaya utanır be

Bende 500den fazla 3age item alıp hiç lvl atlattırmadan direk kırdırıyodum 1kişi bile ya kardeşim 2.lvl getir öyle kırdır demedi
Amdrasdor
Jul 13 2009, 12:19 PM
captain trainerdan aldıgımız bannerın suresi var die hatırlıodum ama onu yere dikip sonra kaldırıp tekrar kullanabiliyormuyuz?
Theodrien
Jul 13 2009, 12:36 PM
Bayrağı sürekli kullanabilirsin. Diktiğin zaman 2dk duruyor. Süre dolmadan yine dikebilirsin bayrağı, tabi ilk diktiğin yok olur o zaman.
Homeros
Aug 25 2009, 10:09 AM
Ben Captain ın özelliklerini çok beğendim ama buff verme kısmı hoşuma gitmedi. Ben bu karakteri açtımmı herkes benden buff mı bekler partilerde?
Anduniel
Aug 25 2009, 10:12 AM
E tabiki captain in asıl amacı buff vermek fellowship teki üyeleri desteklemektir.Ve buff beklerler
Homeros
Aug 25 2009, 10:16 AM
hmm anlaşıldı birazda lore master ı okuyayım o zmn. teşekkürler
Alanore
Aug 25 2009, 03:14 PM
Burada bir şeyi açıklamak istiyorum. Captain genelde grup içindeki kişilere buff atabilir. Attığın bufflarda 20-30dk kadar sürer. Dakka başı senden kimse buff istemez o konuda korkun olmasın. Zaten belli bir süre sonra parry buffının (30dk sürer) bitmesine 5sn kaldığını hissediyor konuma geliyorsun
Homeros
Aug 25 2009, 03:21 PM
Oo bak bu iyi o zaman. Buff denince ben de işim gücüm bu olacak sanıyordum
heroickiller
Oct 30 2009, 02:20 PM
Bi de ekleme yapalım buff yada avantaj sağlayan skillerini kendine kullandığında (hepsi için konuşmuyorum ama geneli böyle sanırım) diğer Fellowship üyelerine de gidiyor.
Mesela "make haste" skili hızlandırma için onu kendine tıkladığında diğer arkadaşlarında etkileniyorlar.
Ayrıca benim düşüncem olarak kaptan sınıfının yardımcı "herald" ları ve flamaları da gruba önemli ölçüde katkı sağlıyor.
sitedeki tecrübeli kaptanlar kadar gözlem şansım olmasa da kaptan çok kolay ölmeyen ve dps si de aşırı düşük olmayan bir sınıf

Tabiki bir hunter yada Champ. kadar sağlam vuramıyorsun ama mesela hunter ın tek başına dolaşamayacağı yerlerde dolaşırken, hatta baza gruplarda tank bile olabiliyorsun...

Ben girdiğim fs lerde sürekli canlara dikkat ediyorum öncelikli görevim heal değil tabiki ama yaptığım küçük healler bazen önemli olabiliyor.
Ezequiel
Jan 25 2010, 12:51 AM
Benimde Captain sınıfı hakkında bir sorum olucak, lvl 20 ye geldikten sonra trainerdan herald in birkaç çeşitini alabiliyoruz faka bunlar arasındaki fark ne tam anlayamadım bensadece görsel mi yoksa başka faklılıklarda yaratıyormu açıklarsanız sevinirim..
Theodrien
Jan 25 2010, 03:08 AM
Bayrak olarak dikebildiğin veya asker olarak yanında gezdirebildiğin şekilde ikiye ayrılıyorlar. Ayrıca bunlar da kendi aralarında Moral, Power ve Might/Agility veren bayraklar olmak üzere 3'e ayrılıyorlar. Yani görsel olarak farkları sadece bayraktaki şekiller. Önemli olan verdikleri özellikler.
Infrawhite
Jan 25 2010, 02:53 PM
@heroickiller: Özellikle SoM'dan sonra Hands of Healing traitli captain'ın yaptığı heal, neredeyse bir minstrel ile çekişecek derecede. Minstrel veya RK kullanmadan yapılabilen birçok instance var oyunda. Elbette raidlerde bu rolü üstlenemiyor, ancak raide aldığımız 2 captain'ın ikisi de HoH traitli olur her zaman. Hafife alınmayacak düzeyde heal'ı.
DPS'i ise raidlerde nisbeten önemsiz kalıyor. Daha çok tekil hedeflerden corruption silme amacıyla melee'de bulunuyor.
Elbette gruba en önemli katkıları Motivation, In Defense of Middle Earth, Tactics buffları ve Bannerları.
Felassar
Jan 25 2010, 03:31 PM
1 minstrel 1 captain ile yapamadığımız Sammath Gul'u iki adet captain ile çok rahat yaptık 
Monster Play'de karşılığı olan Warleader ile eşit seviyeye gelmiş gibi görünüyor heal konusunda.
Aetohnyn
Jan 25 2010, 04:50 PM
ben daha kaptanı etten de deneyemedim dps olarak nasıl oynanışı?
Theodhir
Jan 26 2010, 01:49 PM
QUOTE(Felassar @ Jan 25 2010, 03:31 PM)

1 minstrel 1 captain ile yapamadığımız Sammath Gul'u iki adet captain ile çok rahat yaptık 
Monster Play'de karşılığı olan Warleader ile eşit seviyeye gelmiş gibi görünüyor heal konusunda. Bende minstrelsiz ne işimiz var burda demiştim kendi kendime,kayıp vermeden çıktık vallahi
Meghael
Sep 27 2010, 10:33 PM
Tüm klaslar arasında en iyisi..tek zaafı hunter..
Bu arada aşağıdaki resim bir kaptandan..

Bizde öyle olabilecekmiyiz Theodrien
Theodrien
Sep 27 2010, 11:02 PM
Ben öyleyim zaten.
Nariel
Sep 27 2010, 11:09 PM
Tekrar oyuna döndüğümde mutlaka ya Captain ya Burglar açıcam, ikisinden biri. Ama artık fellowu desteklemekten gına geldi, birazda başkaları bize buff heal versin istiyorum. Bu nedenle burglar olabilir, captain de aklımda ama. Zaten ilk geldiğimde Theodrien'in OP'u sololadığını gördüğümde Lan bu captainler baya sağlammış acaba captain mi açsam diye tereddüte düşmüştüm. Ama iyiki açmamışım benim mincerım hepsini döver

Gel gör bu Minstrel aşkı beni neyledi.
Anduniel
Sep 28 2010, 08:17 AM
Minsrel en iyisi boşver. 3. karakter olarak mini kastım ve çok eğlenceli geldi heleki gruptaki tüm üyelerin heal için ağzımın içine düşmesi beni öldürüyoooo
macabrex
Sep 28 2010, 09:24 AM
QUOTE(Anduniel @ Sep 28 2010, 09:17 AM)

Minsrel en iyisi boşver. 3. karakter olarak mini kastım ve çok eğlenceli geldi heleki gruptaki tüm üyelerin heal için ağzımın içine düşmesi beni öldürüyoooo

Selçuk ölen sen değilsin biziz.. Senden heal gelecek diye Tp point ödeyeceğiz neredeyse...
Anduniel
Sep 28 2010, 09:26 AM
lol vallahi kuru iftira çok iyi heal atarım ben
Nariel
Sep 28 2010, 10:15 AM
Minstrel'da yapılacak birşey kalmadı artık. Ha 4*4'lük değil ama bana yetiyor, daha fazla zorlamıyorum onu. Zaten oyundan çok insanlarla uğraşmak yoruyor, sıkılıyorum artık ben. Artık ya dps olarak giricem instanceslara yada girmicem. Heal meal derdine düşmek istemiyorum.
Meghael
Sep 28 2010, 12:22 PM
Captain 20 leveldan sonra heavy armor giyebilen sadece ok kullanamayan mükemmelin ötesinde bir klastır
Flogard
Sep 28 2010, 12:35 PM
herkes captain olmaya başladı. herkes farklı olmaya çalışsa oyun çok daha güzel olucak bence
Theodrien
Sep 28 2010, 01:37 PM
Herkes captain sınıfını açabilir, ancak herkes "Captain" olamaz.
Flogard
Sep 28 2010, 01:55 PM
yaz bunu
Meghael
Sep 28 2010, 02:02 PM
Adeta..Birşey diyemiyorum

Helal olsun Theodrien
Doliran
Nov 30 2010, 09:53 PM
Bu konu üzerinden captainin traitlerini türkçe olarak verebilirmisiniz bir arkadaşa yardım etmem gerekte şimdiden teşşekür ederim
koray039
Dec 2 2010, 06:10 PM
arkadaşlar birde stat olarak hangilerine yüklenmemiz gerekiyor...?
Belegrador
Dec 2 2010, 06:26 PM
kaptan çok deişik bir sınıf.
eğer heal ağırlıklı oynayacaksan vit, fate, will;
damage ağırlıklı oynayacaksan vit, might, agi.
her zman yanımda en az 2 çift giysi ve değişik takılar bulunduruyorum ben, gireceğim gruba göre şekil veriyorum
Theodrien
Dec 3 2010, 02:15 AM
Captain sınıfında her zaman Fate önemlidir. Çünkü buff yapmak için power harcarsın. Savaş içinde de ister dps sınıf ol, ister healer ol, power'a ihtiyacın olacaktır. Özellikle dps isen daha fazla ihtiyacın olur çünkü hem buff atıp, hem atak skillerini kullanmak çok fazla enerji tüketir.
Azguthor
Apr 6 2011, 07:54 AM
Konu çok hoş olmuş, bayağı birşeyler kaptım doğrusu. Ama aklımı hâlâ kurcalayan birşey var.
Ben karakterimi yaratırken nasıl bözellikler istediğimi iyice düşünüp öyle karar verdim. Aklımda grubunu sırtlayabilecek, yaratıkları üstüne çekerek diğer elemanları rahatlatabilecek bir karakter istiyordum. Tam aile babası yani

Haliyle başladık kaptan olmak yolunda ilerlemeye. Statlarda temel olarak vitality ve might ağırlıklı gittim. Ek olarak da agility ye mümkün olduğunca yer vermeye çalıştım. Statları aşağıda tam olarak yazdım. Mümkün olduğunca doğru olanı yapmaya çalışıyorum ancak hala körü körüne oynadığımı hissediyorum. Haliyle sormak istediğim birkaç şey var.
20 leveldan itibaren ağır zırh giymeye başladım. Defensive Strike sonrasında 1200 e yaklaşan armour value'm var ama hala düşmanlardan çok fazla damage aldığımı hissediyorum. Açıkçası tank vasfını yerine getiremediğimi düşünüyorum. Elemental hasarlar fazla etkiliyor (vip olmadığımdan dolayı tüm traitleri dolduramadım ama yine de bu kadar fazla damage almamam gerektiğini düşünüyorum) bunu anlıyorum ama melee ve hatta common damage lar bile oldukça zorluyor. Böyle bilinçsiz şekilde oynamak canımı sıktığı için kaptan ile sağlam bir tankvari karakter olabilmek için neler yapmam, nelere dikkat etmem gerekiyor bu konuda yardım istiyorum.
Şu anki statlarım (Bannersız):
Lvl-23
Morale: 1,090
Power: 685
Armour: 940 (Defensive strike ile +276 armour value)
Might: 86
Agility:46
Vitality:63
Will:49
Fate:79
Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi oyunlar
Meghael
Apr 6 2011, 11:17 AM
61 level Cappy
Moral: 5,200
Power: 3,300
Might 383
Agility 395
Vitality 487
Will 326
Fate 350
IDOME ile coşuyoruz
macabrex
Apr 6 2011, 11:37 AM
Alanore
Apr 6 2011, 11:49 AM
Tüm ana statları max yapınca işte o derece güçsüz bir char olunuyor

Offence, morale ve power a dikkat edin.
macabrex
Apr 6 2011, 12:49 PM
Orası öyle.. Ama başka yapabilen class var mı bilmiyorum...
Alanore
Apr 6 2011, 01:10 PM
IDOME, tome, food, mins vs. buffıyla tüm classlar yapabiliyor, çok bir numarası yok yani.
Azguthor
Apr 7 2011, 08:24 PM
Dün topladığım barrow mark ve recruit marklarla 25 lvl Barrow setimi tamamladım. Statlar şu anda eskisine oranla daha iyi. 27 lvl jewelery setini de tamamladım 27 olunca onları da takacağım. Şu anda might, agility ve vitality ağırlıklı gidiyorum. Henüz fate üzerine fazla yoğunlaşmıyorum çünkü sürekli lore-master arkadaşımla birlikte oynuyorum gerektiğinde power yükleyebiliyor sağolsun. İlerleyen zamanlarda jewelrylerin birkaçını fate üzerine ağırlık vererek seçeceğim. Will ile de pek ilgilenmiyorum çünkü hands of heal traitlerini biriktirdiğimde heal skillerime kazandırdığı artıların yeterli olacağını düşünüyorum. Ya da leader of man seçerek gereken powerı azaltıp power eksikliğimi o şekilde dengelemeyi düşünüyorum.
Hangisi daha iyi olur sizce, hands of heal mı yoksa leader of men mi? Ve itemlar konusunda verebileceğiniz öneri var mıdır?
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.