Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Hunter Hakkında Sorularım
LotRO-Turkey.Com > The Lord of the Rings Online > Sınıflar > Hunter
Legoals_19
Merhaba arkadaşlar oyunda yeniyim ve forumda da biggrin.gif . Birkaç sorum var tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok sevineceğim...
1.Sizce Hunter olarak Man mi Elf mi açayım ? Ben Man açmak istiyorum ama sizce hangi ırk idealdir ?
2.Huntere en uygun ve en işe yarar meslek sizce hangisidir ?
3.Hunterle solo takılabilirmiyim ? Yani fellowship lazım fakat arada solo görev vs. yapmak istiyor insan. smile.gif
4. Saçma olucak ama Hunter de baya uzaktan karşı taraftakine ok atabiliyoruz değil mi ? bu olmazsa olmaz biggrin.gif
Cevaplayan herkese çok teşekkürler drink2_mini.gif
serdart
QUOTE(Legoals_19 @ Sep 9 2011, 04:02 PM) *
Merhaba arkadaşlar oyunda yeniyim ve forumda da biggrin.gif . Birkaç sorum var tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa çok sevineceğim...
1.Sizce Hunter olarak Man mi Elf mi açayım ? Ben Man açmak istiyorum ama sizce hangi ırk idealdir ?
2.Huntere en uygun ve en işe yarar meslek sizce hangisidir ?
3.Hunterle solo takılabilirmiyim ? Yani fellowship lazım fakat arada solo görev vs. yapmak istiyor insan. smile.gif
4. Saçma olucak ama Hunter de baya uzaktan karşı taraftakine ok atabiliyoruz değil mi ? bu olmazsa olmaz biggrin.gif
Cevaplayan herkese çok teşekkürler drink2_mini.gif

Bütün yanıtlar forum da var ama yine de :

1. Oynamak istediğin ırkı aç.

2. Armoursmith haricinde diğerlerini açabilirsin. Woodworker, tailor, tinker en çok işine yarayacak olanlar.

3. Solo gider.

4. Mob'un ismini okuduğun yerden ok atabilirsin.

Erenhan
İnsan ol ya azıcık insan olun neymiş elf tongue.gif biggrin.gif
Legoals_19
Çok teşekkürler usta smile.gif
Erenhan bende o durumdan yakınıyorum herkes elf açmış nedir bu elf sevgisi değil mi smile.gif
arfarion
arwen'i görünce öyle demiyonuz ama (oyunda ki arwenden söz etmiyorum zira trainer'ım bile daha güzel ondan)
Yolverin
Insan en guzel traitere sahip olan ırktır. Genelde tavsiye edilir. Benım hıc ınsan char ım olmadı ama
OzanHalilÖLMEZ
%2 lik bow damage kötü değil aslında ve yamulmuyorsam agility ile başlıyordu elfler bu yüzden elf derim (ki stat sınırı kaldırıldığı için şahsi düşüncem bonuslar önemlidir smile.gif )
HUDHELLAS
Bence elf idealdir woodworker solo takılabilirsin son soruyu saçma buldum .
Karabey
QUOTE(serdart @ Sep 9 2011, 05:08 PM) *
Bütün yanıtlar forum da var ama yine de :

1. Oynamak istediğin ırkı aç.

2. Armoursmith haricinde diğerlerini açabilirsin. Woodworker, tailor, tinker en çok işine yarayacak olanlar.

3. Solo gider.

4. Mob'un ismini okuduğun yerden ok atabilirsin.

Katılıyor ve her zaman söylediğim birşeyi daha eklemek istiyorum;

Lotro hiç bir zaman tek karakterlik bir oyun olmadı. Bir karakteri açın, görevlere girin,diğer classları ve oyunu tanımaya başladığınız anda(ki bu +50 idi eskiden ama ben +56 derim) kendinize en uygun karakteri bulmuş olursunuz otomatik smile.gif
P1SSEDFOX
Benim hunter'im MAN, memnunumda ama en başta MMO deneyimim olsa Elf açardim.

Birinci sebebi hunter DPS sınıfı oldugundan %2'lik bir oran bile çok farkettiriyor ve +15 agility de şöyle bi problem oluyordu.

Mesela elinde bir takı var yüksek derecede vitality veriyor ama agility yok, yerine takmak istediginde de agility var. Hazır statı da 650'e dayamışsın bozmak istemiyorsun. Yani anlatmak istedigim aslında 2 yerden kaybediyorsun MAN açinca, birincisi -15 agi ile başliyorsun. ikincisi de üstte bahsettigim konu.

Elf açmanın sana bir diğer yararı da Hareket halindeyken kamoflaj kullanabilmen. Her ne kadar 30dk cooldown'i olsada, pvp de camp yapan creeplerden çoğu zaman MAN ırkına göre daha rahat geçebilirsin.

İnsan ırkınında en göze çarpan Race skill'i +2k morale(yanılıyor olabilirim) dolduran 1 saatlik cooldown'i olan skili. Açık konuşmak gerekirse bu skill'in olduğunu bile unutmuştum. Çok lazim olmuyor. Zaten genelde FS'lerde geri planda oynuyorsun healer oluyor. PVMP'da da zaten RVR gelip 2 saniyede sömürüyor 2k morali =) arkasindan da bi warg gelip kesiyor seni.

Yani bana göre Elf daha uygun Hunter için.
Gilhor
elf aç bencede %2 ranged damage ve gorunmezlık özellıgın var
serdart
QUOTE(P1SSEDFOX @ Sep 27 2011, 10:09 AM) *
Benim hunter'im MAN, memnunumda ama en başta MMO deneyimim olsa Elf açardim.

Birinci sebebi hunter DPS sınıfı oldugundan %2'lik bir oran bile çok farkettiriyor ve +15 agility de şöyle bi problem oluyordu.

Mesela elinde bir takı var yüksek derecede vitality veriyor ama agility yok, yerine takmak istediginde de agility var. Hazır statı da 650'e dayamışsın bozmak istemiyorsun. Yani anlatmak istedigim aslında 2 yerden kaybediyorsun MAN açinca, birincisi -15 agi ile başliyorsun. ikincisi de üstte bahsettigim konu.

Elf açmanın sana bir diğer yararı da Hareket halindeyken kamoflaj kullanabilmen. Her ne kadar 30dk cooldown'i olsada, pvp de camp yapan creeplerden çoğu zaman MAN ırkına göre daha rahat geçebilirsin.

İnsan ırkınında en göze çarpan Race skill'i +2k morale(yanılıyor olabilirim) dolduran 1 saatlik cooldown'i olan skili. Açık konuşmak gerekirse bu skill'in olduğunu bile unutmuştum. Çok lazim olmuyor. Zaten genelde FS'lerde geri planda oynuyorsun healer oluyor. PVMP'da da zaten RVR gelip 2 saniyede sömürüyor 2k morali =) arkasindan da bi warg gelip kesiyor seni.

Yani bana göre Elf daha uygun Hunter için.

İnsan ırkı -15 Agility ile başlamıyor. Elfler +15 Agility ile başlıyor. Ancak -8 Agility ile başlayan 65 lvl dwarf hunterlar görüyoruz. Demek ki lvl artıkça bu çok fazla bir sorun oluşturmuyor.

Hunter olma hakkı verilen ırkların bu klas için artıları ve eksileri var. Bir elf iyi bir Bowmaster olabilir ama bana göre insan ırkı Huntsman dizilimi için daha ideal. Dwarfların incombat halindeyken sağlıklarının daha hızlı artması başı kalabalık durumlar için güzel. Oyuncusuna göre değişebilen seçenekler. Oynadığınız ırktan aldığınız keyif en önemli faktör.
P1SSEDFOX
QUOTE(serdart @ Sep 27 2011, 01:52 PM) *
İnsan ırkı -15 Agility ile başlamıyor. Elfler +15 Agility ile başlıyor. Ancak -8 Agility ile başlayan 65 lvl dwarf hunterlar görüyoruz. Demek ki lvl artıkça bu çok fazla bir sorun oluşturmuyor.

Hunter olma hakkı verilen ırkların bu klas için artıları ve eksileri var. Bir elf iyi bir Bowmaster olabilir ama bana göre insan ırkı Huntsman dizilimi için daha ideal. Dwarfların incombat halindeyken sağlıklarının daha hızlı artması başı kalabalık durumlar için güzel. Oyuncusuna göre değişebilen seçenekler. Oynadığınız ırktan aldığınız keyif en önemli faktör.

Herşeyden önce tavrını benmi yanlış anladım yoksa ' ders vermeye ' mi çalışıyorsun ?

İlk önce yazdığım cümleyi okuyup anladıktan sonra cevap ver lütfen, verdiğim cevaptaki karşılaştırma MAN-ELF karşılaştırması ve Elf'de +15 agility varsa MAN'de Agility yoksa bu -15 demektir. Genel bi karşılaştırma yapsaydım ' Diğer classlara göre ' derdim.

Oyundaki tüm ırkların ayrı classlara göre özellikleri vardır. Dwarf-guard açarsın neden çünkü üzerinde her zaman mob olucak demektir. Regen senin işine çok yarıcak.

Elf-Hunter açarsın Agility ve Kamoflaj özelliği verir, nedir Ranged ve critic statını arttırır.

65lvl dwarf hunter görebilirsin. Görmen neyi değiştiriyor ? 65lvl Dwarf olunca -8 Agility +15 agilitymi oluyor sen gördün diye ? Hayır. -8'de kalıyor. Yani level yükseldikçe ' ÇOK FAZLA ' sorun olmayabilir diyosun ama sonuçta sorun oluyor ? 15 agility daha yüksek ve kamoflaj özelliğinin olması varken gidip 1saatlik morale traiti var diye MAN açmanın alemi yok. Ki 65lvl MAN Hunter'i olan biri olarak yorum yapiyorum.

Oyunda, hikayelerde Elf'ler hunter classina uygun görülmüş ve buna görede bonus özellikler verilmiş hala neyin ısrarıdır bu MAN daha iyi onuda anlamış değilim. He sen MAN seversin MAN açarsın birşey diyemem ama arkadaş ' Hangi ırk İDEALDİR ' diye sormuş, yani ELF ırkı hunter için idealdir.
serdart
Sen tavrımı yanlış anlamışsın ve yanlışı da sürdürmüşsün.

"Hunter için en iyi ırk elflerdir" diye bir ayet indi de benim mi haberim yok.

Senin cümlelerini ben doğru anladım ancak yanlış anlaşılmaya mahal vermemek istedim.

Sen kendi deneyimlerinle bir kanıya varmışsın ben kendi, ancak saldırgan tavırlara ve "ders mi veriyorsun" gerginliğine gerek yok. Ders vermiyorum, istesem veririm. ben senin yazını okuduğum zaman elf ırkında olan özellikleri avantaj olarak kabul ettiğini farkettim. Haklı veya haksız olabilirsin, bunu da tartışmam. Senin yaptığın gibi de azarlar gibi konuşmam.

Oyunda 65 lvl Dwarf Hunter görmek çok şey değiştirir. Irk seçiminde bu kadar kasmaya, üzerine literatür yazmaya gerek olmadığını anlarsın. Senin için avantaj olan bir başkası için olmayabilir. Zaten bir klas için oynayabildiğin bütün ırklar aşağı yukarı idealdir. İdeal olmasa oyuncu kendini 65 lvl yapmak için yıpratmazdı, zekalarından da şüphem yok.

Mesela ben her Allahın günü bütün skirmishlere sıkılmadan giriyorum. Senin övdüğün elflerin kamuflaj özelliği birçok skirmish de para etmiyor. Beğenmediğin 1 saatlik insan ırkına özgü moral özelliği ise hayat kurtarıyor. Bunun tam tersi de Etten de seni haklı çıkarır. Gördüğün gibi ideal ırk seçimi oyuncuya göre değişir.

Başka örnek benim Mincerim Dwarf, döğüşürken bağırmasını çok seviyorum, daha da gaza geliyorum ancak insan mincerlerin çığlıkları beni hasta ediyor, resmen klastan soğudum 30 lvl da silip dwarf açtım. Biri bana sorsa mincer olarak hangi ırk dese "dwarf aç çok güzel savaş naraları var" derim. Başka biri de "yok elfler daha ideal" dese, senin gibi "daş yok mu daş" demem:P

Benim de Man Hunter'ım var ve çok da memnunum. İlk 45 lvl'a kadar memnun değildim ama 45 den sonra tecrübem artınca iyi ki elf açmamışım dedim. Hatta bir de dwarf açayım diyorum. Sana göre yanlış olabilir ama bu da benim doğrum.

OzanHalilÖLMEZ
%2 lik bow damage dışında hobitte uygun(başka bir perspektif oluşturmak için biggrin.gif )
Aslında eline de yakışmıyor değil zaten ufacık tefeciksin crossbow ile çok karizmatiksin tongue.gif
Görünmezlik skillin var ve çok eğlenceli traitlere sahip biggrin.gif
Ayrıca outfitler çok güzel yakışıyor biggrin.gif Özellikle mapmakerbackpack biggrin.gif
QUOTE(OzanHalilÖLMEZ @ Sep 28 2011, 12:18 AM) *
%2 lik bow damage dışında hobitte uygun(başka bir perspektif oluşturmak için biggrin.gif )
Aslında eline de yakışmıyor değil zaten ufacık tefeciksin crossbow ile çok karizmatiksin tongue.gif
Görünmezlik skillin var ve çok eğlenceli traitlere sahip biggrin.gif
Ayrıca outfitler çok güzel yakışıyor biggrin.gif Özellikle mapmakerbackpack biggrin.gif

Nefret ediyorum lanet olası hobitlerden :@ biggrin.gif .Elimden gelse her gördüğümü katlederim biggrin.gif
P1SSEDFOX
QUOTE(serdart @ Sep 27 2011, 08:49 PM) *
Sen tavrımı yanlış anlamışsın ve yanlışı da sürdürmüşsün.

"Hunter için en iyi ırk elflerdir" diye bir ayet indi de benim mi haberim yok.

Senin cümlelerini ben doğru anladım ancak yanlış anlaşılmaya mahal vermemek istedim.

Sen kendi deneyimlerinle bir kanıya varmışsın ben kendi, ancak saldırgan tavırlara ve "ders mi veriyorsun" gerginliğine gerek yok. Ders vermiyorum, istesem veririm. ben senin yazını okuduğum zaman elf ırkında olan özellikleri avantaj olarak kabul ettiğini farkettim. Haklı veya haksız olabilirsin, bunu da tartışmam. Senin yaptığın gibi de azarlar gibi konuşmam.

Oyunda 65 lvl Dwarf Hunter görmek çok şey değiştirir. Irk seçiminde bu kadar kasmaya, üzerine literatür yazmaya gerek olmadığını anlarsın. Senin için avantaj olan bir başkası için olmayabilir. Zaten bir klas için oynayabildiğin bütün ırklar aşağı yukarı idealdir. İdeal olmasa oyuncu kendini 65 lvl yapmak için yıpratmazdı, zekalarından da şüphem yok.

Mesela ben her Allahın günü bütün skirmishlere sıkılmadan giriyorum. Senin övdüğün elflerin kamuflaj özelliği birçok skirmish de para etmiyor. Beğenmediğin 1 saatlik insan ırkına özgü moral özelliği ise hayat kurtarıyor. Bunun tam tersi de Etten de seni haklı çıkarır. Gördüğün gibi ideal ırk seçimi oyuncuya göre değişir.

Başka örnek benim Mincerim Dwarf, döğüşürken bağırmasını çok seviyorum, daha da gaza geliyorum ancak insan mincerlerin çığlıkları beni hasta ediyor, resmen klastan soğudum 30 lvl da silip dwarf açtım. Biri bana sorsa mincer olarak hangi ırk dese "dwarf aç çok güzel savaş naraları var" derim. Başka biri de "yok elfler daha ideal" dese, senin gibi "daş yok mu daş" demem:P

Benim de Man Hunter'ım var ve çok da memnunum. İlk 45 lvl'a kadar memnun değildim ama 45 den sonra tecrübem artınca iyi ki elf açmamışım dedim. Hatta bir de dwarf açayım diyorum. Sana göre yanlış olabilir ama bu da benim doğrum.

Ben sana tavrını yanlışmı anladım, benim anladığım ' dersmi veriyorsun ' diye belirttim. Ama Sen kalkıp ' saldırgan ve istesem ders veririm tabirlerinde bulunmuşsun ' kimin tavrı saldırgan anlaşılıyor.

Oyun Elf'lere bow damage bonusu ve +15 agility vermiş bunu anlamak neden bu kadar zor ? Hunter bow kullanan bi class ve agility'e ihtiyaci olan bi class. Ayet inmesine gerek yok oyunda zaten ' yazıyor '.

Skirmishe gelince. Gidip warrior veya hunter alirsan tabii ki morale'e ihtiyacin olur, gidip Sage veya Guardian al askerini bak bakalim damage mi yoksa 1 saatlik morale skill'imi lazim oluyor. Skirmishte neden buna ihtiyacin oldugunuda anlamış degilim.

Ministrelini dwarf açmak kişisel bişeydir, Ministrelinde regen'e ihtiyacı vardir, bu yönde mantıklı olabilir.

Oyunun uzun vadeli bi oyun oldugunu düşünürsek ve Max level cap'a ulaştıktan sonra girebilecegin, seni zorlayarak sana zevk verebilecek instance sayısı yok denice kadar az, ki onları da yaptıktan sonra artık yapıcak birşey kalmiyor. Yani artık Etten zamanı.

Kısacası ben oyunda hangi ırkların hangi claslara ideal olarak yapıldıgını söylüyorum, sen sana zevkli gelenleri söylüyorsun, ben soruya cevap veriyorum yani, senin nasil zevk aldığın kişiseldir birşey diyemem.

Oyunda 65lvl Dwarf hunter görmek hiç birşeyi değiştirmez. Oyundaki hunterlarin çoğu Elf'ken. Arkadaş kendine macera aramış ve Dwarf açmış. Ki zaten PVE de ırklar değil classlar oyun tarzını değiştiriyor.
Nariel
La oğlum bir başlıkta da tartışmayın be. Ne geçimsiz, ne huysuz, ne aksi adamlarsınız. Daha hiç sağduyulu, empati yaklaşımlı, sevecen, hoşgörülü bir tartışma görmedim. Hayır olamıyorsanız beni rol model olarak örnek alın. Hunter onu döver, warden şunu döver diye birbirinizi yiyorsunuz. Bakınız ne demiş ünsüz ve un'suz düşünür alanore, bir kişiyi sevmiyor olabilirsin ama saygı göstermek zorundasın. Benim gibi sevgili ve saygılı olun. Şimdi tartışmaya dahil oluyorum; en baba sınıf minstrel, nokta. Mincer herkesi alır, kellesini koparır. İtirazı olan varsa söylesin 3 gün ban atacam. Hadi bakalım, el mi yaman nari mi yaman. Nıhaha*

(*kötü adam gülme şeysi. bkz: h-men'deki kurukafa mağarasındaki iskelet adam)
clinkz
İdolümüz Legolas(Elf). Bu böyle biline...
OzanHalilÖLMEZ
Nari'nin ilk sorulara verdigi cevaplar olan basliklari ozledim smile.gif
Bir yerde kotu adam oldugunda bir kahraman edasiyla olaya el atiyorsun biggrin.gif
Bu sefer sanirim ministrel konusunda da haklisin RoI ile almis basini gidiyor ministrel

(TR karakterlerim yok telefondan giriyorum biggrin.gif )
serdart
QUOTE(P1SSEDFOX @ Sep 28 2011, 08:41 AM) *
Ben sana tavrını yanlışmı anladım, benim anladığım ' dersmi veriyorsun ' diye belirttim. Ama Sen kalkıp ' saldırgan ve istesem ders veririm tabirlerinde bulunmuşsun ' kimin tavrı saldırgan anlaşılıyor.

Oyun Elf'lere bow damage bonusu ve +15 agility vermiş bunu anlamak neden bu kadar zor ? Hunter bow kullanan bi class ve agility'e ihtiyaci olan bi class. Ayet inmesine gerek yok oyunda zaten ' yazıyor '.

Skirmishe gelince. Gidip warrior veya hunter alirsan tabii ki morale'e ihtiyacin olur, gidip Sage veya Guardian al askerini bak bakalim damage mi yoksa 1 saatlik morale skill'imi lazim oluyor. Skirmishte neden buna ihtiyacin oldugunuda anlamış degilim.

Ministrelini dwarf açmak kişisel bişeydir, Ministrelinde regen'e ihtiyacı vardir, bu yönde mantıklı olabilir.

Oyunun uzun vadeli bi oyun oldugunu düşünürsek ve Max level cap'a ulaştıktan sonra girebilecegin, seni zorlayarak sana zevk verebilecek instance sayısı yok denice kadar az, ki onları da yaptıktan sonra artık yapıcak birşey kalmiyor. Yani artık Etten zamanı.

Kısacası ben oyunda hangi ırkların hangi claslara ideal olarak yapıldıgını söylüyorum, sen sana zevkli gelenleri söylüyorsun, ben soruya cevap veriyorum yani, senin nasil zevk aldığın kişiseldir birşey diyemem.

Oyunda 65lvl Dwarf hunter görmek hiç birşeyi değiştirmez. Oyundaki hunterlarin çoğu Elf'ken. Arkadaş kendine macera aramış ve Dwarf açmış. Ki zaten PVE de ırklar değil classlar oyun tarzını değiştiriyor.

Şimdi senin gibi bir hunter doktrininin yazısı üzerine yanıt vermek saygısızlık olacak ama affına sığınarak yazıyorum.

Oyuna ilk başladığım zaman yabancı kaynaklardan senin anlattıklarına benzer şeyler okumuştum. Elfler hunter için, hobbitler burglar için, dwarflar guardian için...vb ideal ırk olarak gösteriliyordu.

Ancak oyunda fazla zaman harcayıp birçok ırkı deneyince (ben şu an 7 klas ile oynuyorum), Lotro'nun temel anlatılan bilgilerden çok daha derin bir oyun olduğunu farkediyorsun.

Bir klas için verilen ırklar artılar ve eksiler taşıyorlar ve bu da klası dengeliyor. En başta "dwarftan hunter" olur mu diye düşünebilirsin ya da bunu yapan kişiler için senin deyiminle "macera aramışlar" diye algılayabilirsin ancak oyuncusuna bağlı olarak değişen birşey aslında yok. Tabii ki bir elf, ok atışlarında bir mobu daha yanına gelmeden indirebilir, ancak hunter bir dwarf da etrafını saran 2-3 mobu bir elf'e nazaran çok daha rahat indirir veya melee combata giren bir bossu daha rahat solalayabilir. PVP için de durum aynı. Monster oyuncular sürekli tek başına gezmiyorlar. Birçok kişi melee istesem champion açarım diye düşünebilir, ancak o zaman da kamuflaj istesem burglar oynarım da denebilir.

Oyun için kuralmış gibi görünen bazı şeyleri farklı yerleştirerek oyunu kendi tarzına göre verimli hale getirebilirsin. Lotro buna izin veriyor. (son update'den sonra fazla oynamadım, değişmiş olabilir). Örnek olarak ben guardianıma temel değerlerin aksine might, agility, vitality dizilimi yaptım, tanklık yapmıyorum ve çok memnunum.

Kısaca anlatmak istediğim bazı ırklar bazı klaslar için ideal olarak görülse bile, oyun dinamikleri içinde o klas için verilen bütün ırklar iyi iş çıkarıyorlar, sadece duruma göre farklılıklar gösteriyor.

Bu arada skirmish de hunterımın yanında guard var ama ciddi olarak pişmanım. Keşke okçu ya da savaşçı açsaydım daha verimli olurdu diyorum. Sage ise bence okçu için son derece yanlış olur çünkü çok rahat agro alıyor ve savunması çok zayıf. Sage nin en verimli olacağı klas guardian yanı, 10 m yakınında hasarını üstlenebilirsin.

P1SSEDFOX
QUOTE(serdart @ Sep 29 2011, 10:00 AM) *
Şimdi senin gibi bir hunter doktrininin yazısı üzerine yanıt vermek saygısızlık olacak ama affına sığınarak yazıyorum.

Oyuna ilk başladığım zaman yabancı kaynaklardan senin anlattıklarına benzer şeyler okumuştum. Elfler hunter için, hobbitler burglar için, dwarflar guardian için...vb ideal ırk olarak gösteriliyordu.

Ancak oyunda fazla zaman harcayıp birçok ırkı deneyince (ben şu an 7 klas ile oynuyorum), Lotro'nun temel anlatılan bilgilerden çok daha derin bir oyun olduğunu farkediyorsun.

Bir klas için verilen ırklar artılar ve eksiler taşıyorlar ve bu da klası dengeliyor. En başta "dwarftan hunter" olur mu diye düşünebilirsin ya da bunu yapan kişiler için senin deyiminle "macera aramışlar" diye algılayabilirsin ancak oyuncusuna bağlı olarak değişen birşey aslında yok. Tabii ki bir elf, ok atışlarında bir mobu daha yanına gelmeden indirebilir, ancak hunter bir dwarf da etrafını saran 2-3 mobu bir elf'e nazaran çok daha rahat indirir veya melee combata giren bir bossu daha rahat solalayabilir. PVP için de durum aynı. Monster oyuncular sürekli tek başına gezmiyorlar. Birçok kişi melee istesem champion açarım diye düşünebilir, ancak o zaman da kamuflaj istesem burglar oynarım da denebilir.

Oyun için kuralmış gibi görünen bazı şeyleri farklı yerleştirerek oyunu kendi tarzına göre verimli hale getirebilirsin. Lotro buna izin veriyor. (son update'den sonra fazla oynamadım, değişmiş olabilir). Örnek olarak ben guardianıma temel değerlerin aksine might, agility, vitality dizilimi yaptım, tanklık yapmıyorum ve çok memnunum.

Kısaca anlatmak istediğim bazı ırklar bazı klaslar için ideal olarak görülse bile, oyun dinamikleri içinde o klas için verilen bütün ırklar iyi iş çıkarıyorlar, sadece duruma göre farklılıklar gösteriyor.

Bu arada skirmish de hunterımın yanında guard var ama ciddi olarak pişmanım. Keşke okçu ya da savaşçı açsaydım daha verimli olurdu diyorum. Sage ise bence okçu için son derece yanlış olur çünkü çok rahat agro alıyor ve savunması çok zayıf. Sage nin en verimli olacağı klas guardian yanı, 10 m yakınında hasarını üstlenebilirsin.

Sen kişiselleştirmekten bahsediyorsun ben İdeal olandan bahsediyorum. Sen kendi gardiyanını kendine göre ayarlamışsın tanklik yapmiyorsun. benimde hunterimda 4.2k pwr var. Serverda en çok power kendimde gördüm. Bana artısı nedir ? Her raidde sonuna kadar dayanabilmesidir, diğerleri gibi ilk 1-2dk dan sonra LM aramıyorum. Bu kişiselleştirmektir. Nasıl seviyorsan öyle yapmaktır.

Guard hunter açıp etrafina 2-3 Mob çekmenin sana can çekişmekten başka yararı olmaz. Ortalama moblarin 4k hp sahip oldugunu düşünürsek, ve her mobun sana -25% induction verdiğini(4 mob oldugunda induction'un tamamlanmamasini örnek alarak) bu sana -75% induction verir. Melee skill dediginde zaten 2-3 tane ve biri zaten sadece daze. Artık kaçarmısın kitelermisin sana kalmiş.

Bazı ırklar bazı classlara göre ideal görünmüyor, bazı ırklar oyuna ve hikayelere göre bazı ırkları İDEAL yapmış ırklara bonus vererek. Bu ikisi çok farklı şeylerdir.

Şu anda oyunda en üstün class Ministrel olarak görünüyor. Eger update 5 ile düzeltmeler gelmezse mini açık ara hem dps hemde healer olarak.

Classlara göre düşünürsek, Guardianın tek şansı power bitmesiydi ama artık oda mini için problem degil.

Cappy ve Hunter zaten şansları pek yoktu.

Rk critic vuruyordu bubble süresi ve self heal sayesinde artık buda problem olmuyor.

LM ile biraz daha heyecanlı olabilir durum, mini için WS de self heal gelmesi LM için kötü oldu ve bubblenin daze yedikten sonra gitmemesi vs. ama self heal ve Anthemler için Balladlarin kalkmasi dengeleri bozdu bence.

Champion içinde Balladlarin kalkmasi ve artık Anthemler için durmak gerekmemesi, Wizard'in CD 1m düşmesi vs...

En çok üzüldüğüm class Warden oldu ikili gambitlerin kalkmasiyla DPS gerçekten çok düştü, geriye bir tek Ambush kaldi, onuda bubble veya Valar ile çok kolay atlatıyorsun.

Eğer bunları düzeltmesseler gerçekten oyun kınayta benzicek. Bunlar benim fikirlerim tabi,ve ilk dikkat ettiklerim, zamanla ne olur bilinmez =) 1 aya kadar herşey belli olur net bi şekilde.
serdart
Update den sonra tek oynayabildiğim class RK ve guardian oldu. Guardinanı sevdim ancak RK beni eskisine oranla pek açmadı. Diğerlerini henüz deneyemedim. Mini, hunter, champion ve warden ı ciddi anlamda merak ediyorum.

Genel olarak beğendiğim nokta, ne yaptıklarını inceleyemedim ama oyun motoru görünür ara hızlanmış. (pc den pc ye değişiklik gösterebilir)
P1SSEDFOX
QUOTE(serdart @ Sep 29 2011, 02:16 PM) *
Update den sonra tek oynayabildiğim class RK ve guardian oldu. Guardinanı sevdim ancak RK beni eskisine oranla pek açmadı. Diğerlerini henüz deneyemedim. Mini, hunter, champion ve warden ı ciddi anlamda merak ediyorum.

Genel olarak beğendiğim nokta, ne yaptıklarını inceleyemedim ama oyun motoru görünür ara hızlanmış. (pc den pc ye değişiklik gösterebilir)

Mini oynamani tavsiye ederim. Gerçekten yeni bi karakter oynuyomuşsun gibi hissediyorsun.
Hunterin DPS yerlerde. Aşırı derece de düşürmüşler üstüne çocuğa şeker verir gibi +10 damage buff skilli vermişler 3 Focusla açabiliyorsun 10saniye CD, Duration 30saniye. Şaka gibi.

Ciddi derece oyundan sogudum son 1-2 gündür Creepte hesap açtım creep takılıyorum. Tanıdığım yabancı/türk herkes aynı düşüncede çoğu arkadaş birakti 70lvl de creep takılıyor.. Yeni gelen itemlerde zaten direk ya will fate veriyor yada direk might vit, önceden ranged critical vs diye ayrilirdi şimdi sadece critical rating veriyor takilar. Ne güzel saatlerce uğraşırdık bi takı düşürmek için şimdi onada gerek kalmadı. Herkes şimdi aynı takı aynı armour dolaşicak etrafta kendine göre taktikte yapamicaksin =/ Gelen itemlerin zaten grafik olarak çizimleri berbat biggrin.gif 3 yaşindaki çocuğa çizdirmişler sanki.

Off ne kötüledim ama. İşin gerçeği bu yani ^^

Bu arada en dandirik Recipe 3-4g satiliyor Gilrainde. Diğer serverlardada hissiyat aynımı biggrin.gif Legendry muamelesi görüyormu recipeler ?
serdart
Serverlarda hangi klastan kaç tane olduğu bellidir. Hatta bazı oyunlarda oyunculara da açarlar bu görüntüyü, seçim yaparken yararlansın diye. Acaba mini azlığı mı vardı ki böyle birşey yaptılar diye düşünüyorum.
Serverlarda hangi klastan kaç tane olduğu bellidir. Hatta bazı oyunlarda oyunculara da açarlar bu görüntüyü, seçim yaparken yararlansın diye. Acaba mini azlığı mı vardı ki böyle birşey yaptılar diye düşünüyorum.

Çoğunluğun kullandığı karekterleri güçlendirmek yerine az tercih edilen miniyi güçlendirerek oyuncuların bu karektere yatırım yapmalarını sağlamak olabilir.Şirketin ne kadar paraya aç olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.
OzanHalilÖLMEZ
Ama burglar bir hayli fazlaydı yani böyle bir yaptırım olsa burglar konusunda biraz daha az yenillik gelebilirdi.Ya da warden baya az (yüksek level çok az görüyorum düşük levelsa bir hayli fazla biggrin.gif ) hoş yenilikleri baya iyi ama bir ministrel gibi tatmin etmiyor.Ama RK konusunda (eğer varsa) nerf konusunda iyi yaptılar en azından her 3 elften biri RK (diğeri hunter oluyor tongue.gif ) olmaktan kurtulabilir biggrin.gif
Eol
Elf okçudur her zaman oyun yapımcıları da ona göre yapmışlardır bence:) O yüzden elf seçin.Bi kere elflerin en belirgin özellikleri ölümsüz olmaları ve mükemmel okçu olmalarıdır:)
Evollion
QUOTE(Eol @ Nov 22 2011, 07:50 PM) *
Elf okçudur her zaman oyun yapımcıları da ona göre yapmışlardır bence:) O yüzden elf seçin.Bi kere elflerin en belirgin özellikleri ölümsüz olmaları ve mükemmel okçu olmalarıdır:)

Buna İstinaden zaten Tüm Karakterlere Göre Agility +15 Daha Fazla Olarak Başlıyor wink.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.