Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Minstrel
LotRO-Turkey.Com > The Lord of the Rings Online > Sınıflar > Minstrel
Belegrador
Minstrel, yani ozan, oyunun en önemli karakterlerinden birisidir. Birçok grubun olmazsa olmazıdır. Esasen görevi sağlıkçılık olup, grubun moralini yüksek tutmak ve mümkün olduğu kadar buff vermek de yan görevleridir.

Bütün ırklardan minstrel olunabilir. Oyundaki birçok oyuncu minstrel oynamayı düşünmemesine ragmen, bence, oyunun en iyi solo karakterlerinden 1 tanesi idi, özellikle Shadows of Angmar döneminde... Su anda verdiği hasar çok düşük, muhtemelen oyundaki en kötü DPS (damage per second) a sahip sınıf. Zamana karşı yapılan görevlerde başarılı olabilmek için mutlaka şansa da ihtiyacınız var minstrel oynarken, şu an için...

Kısaca Minstrelin yapabileceklerinden biraz bahsetmek istiyorum;

Öncelikle minstrelin kullandığı silahlar ve giydiği zırhları anlatayım... Minstrel light armour giyebilir ilk başta; daha sonra bit trait ile medium armour alması sağlansa da, oyundaki bütün minstrel giyisileri light armour olduğu için buna pek ihtiyaç kalmayacaktır ilerleyen seviyelerde...

hemen her saldırısı tactical damage verir, bu sebeple solo yapmak isteyen minstrellere fate özelliğini yüksek tutması önerilir... Saldırıları genellkile müzik aleti ile yapar... bu saldırılar ballad türüne girmektedir... birkaç örnek verecek olursak; Ballad of Vigour, Ballad of Steel , Ballad of Swiftness, Ballad of Resonance, Ballad of Balance ....

bunlar dısında cry dediğimiz tactical damage türünü de kullanmak mümkündür; Piercing Cry , ve sanırım tek silah vurusu olan Herald's Strike...

Aslına bakarsanız minstrelin 2 hali vardır; savaşcı hali ve sağlıkçı hali... savaşcı halinde minstreller 20. seviye de aldıkları War-speech denilen modlarını açık tutarlar. war speech her ne kadar dövüşürken faydalı olsa da iyileştirmeleri %50 azalttığı için dikkatli kullanılması gereken bir özelliktir. Sadece war speech açıkken kullanabildiği özellikler vardır mistrelin; Call of Oromë, Call of the Second Age, Call to Fate... bu skiller genellikle AoE damage vermeye yönelik, yüksek dps uygulayan skillerdir.

sanırım bir sağlıkçının savaşçılığı hakkında bu kadar konuşma yeter smile.gif biraz da nasıl iyilştirdiğine bakalım. iyileştirmelerinide şarkılar aracılığı ile yapar minstrel. Raise the Spirit tek hedefe hızlı ama az iyileştirme yapar, Inspire Fellows bütün fellowship i iyileştirir, ekstra olarak buff verir, Bolster Courage , tek hedefe yüksek moral verir, Triumphant Spirit, bütün fellowship e yüksek moral verir, lakin düşmanların dikkatini size çeker ve yenilenme süresi çok uzundur, Soliloquy of Spirit, tek hedefe HoT, yani zamanla iyileştirme verir.

bütün bunların yanında minstreller sürekli açık tutabildikleri tale özelliklerine sahiptir. açık tutulan tale bütün fellowship i etkileyip, gerekli buffları sağlamaktadır. Tale lara rnek verecek olursak; Tale of Heroism , will ve fate buff sağlar, Tale of Battle, vitality ve wound resistance sağlar, Tale of Warding , armour ve hope sağlar, Tale of Frost and Flame , ateş ve buzdan korunmayı sağlar...

Minstrelin çok önemli bir özelliği daha vardır; savaşta düşen arkadaşlarını ayağa kaldırmak. bunun için Enlivening Grace skillini kullanır. Bu skill sadece savaş dışında kullanılabilir.

Bütün bunların dışında, Minstrel etrafındaki insanlara değişik çaldılar çalmayı öğretebilir. Orta dünyada sanılandan daha fazla müzisyen vardır aslında smile.gif

Konu geliştirilmeye açık olup, imla hatalarım ve/veya anlatım bozukluklarım olduysa affınıza sığınıyorum smile.gif
Theodrien
Güzel bir çalışma olmuş. Eline sağlık.
MeL
Eline sagilik Beleg.
Bu arada bazi arkadaslara garip gelebilir minstrelin calgilarla dusmana saldirmasi.
ama bu cok mantikli cunku minstrel aslinda Turkce'ye ozan diye cevirilebilir yani inglizcedeki "bard" gibi.
Lotro'da oynadiginiz karakter olmez sadece "incapacitated" olur yani gecici bir sure kapasitesini ve fonksiyonunu yitirir.
Size "defeated" yani yenildiniz diye bir mesaj gelir ve tekrar ayaga kalktiginizda bastan baslayabilirsiniz dovuse.
Lotro'da hit point dedigimiz can seviyesi "moral" olarak adlandirilir yani yenildiginizde moralinizi kaybetmis olursunuz.
Mana ise "power=guc" olarak adlandirilir ki bur lotro'ya cok uygun ( bkz.Guc yuzukleri)
Minstrelin calgisiyla arkadaslarinin moralini iyilestirir onlari ayakta tutar bir yandan da dusmaninin moralini dusurur onlarin yenilmesine yardim eder.
Unknown
Müsadenizle bir şey sorayım. LotrO'da bu çalgı işi hoşuma giden bir unsur ama Minstreller başkalarınada bu çalgıları çalmayı öğretebiliyormuş siteden okuduğum kadarıyla. Bu durumu biraz daha açabilirmisiniz? Yani öğrettikleri bir şeyle sınırlımı, ücretlemi öğretiyorlar, bunun gibi şeyleri açarsanız sevirim...
Theodrien
Evet minstrel sınıfı, diğer sınıflara farklı çalgı aletlerini çalmayı öğretebilir. Bunun için bard NPC'lerde bir kağıt var, onu alması gerekiyor minstrel'in.

Çalgıyı öğrenecek kişi minstrel'in karşısında durur, minstrel de ona öğretir. Komutla mı oluyor, skiller mi var bilmiyorum tam olarak. Yalnız 3gün yada 1 hafta cooldown olduğunu biliyorum. Yani bir kere öğrettikten sonra tekrar süre dolana kadar öğretemez.
Belegrador
minstreller bir skill kullanarak karşısındaki oyunculara bazı çalgıları öğretebilirler. bu skilllerin bazıları default, bazıları ise scrool base dir. yani davul, zurna, vs. gibi basit çalgıları direk öğretebilirler, ama therbo, gayda gibi değişik çalgıları öğretmek için bir scrool a ihtiyaçları vardır smile.gif kısacası her minstrel size gayda öğretemez smile.gif
Unknown
Hmm ben en iyisi ana karekter olarak Minstrel açayım.

Cevaplar için teşekkürler...
Belegrador
son güncellemeden (book 7 patch) sonra, tactical based skillerin güçlenmesiyle, minstreller de sağlam dps yapabiliyor... hatta creep tarafında, rune keeperlardan sonra en çok minstrellerin nerf alması isteniyor. (onlar da amma mızıkçı görmeniz lazım, sürekli ağlıyorlar tongue.gif)

minstrellerin hasar agırlıklı traitlerini yüklendiğiniz zaman, crit seviyenizi inanılmaz arttıran bir legendary trait kullanabiliyorsunuz... eger PvMP oynamayı düşünüyorsanız mins ile, şiddetle tavsiye ederim smile.gif
Alanore
Karakter seçme ekranında Hunter yerine yanlışlıkla Minstrel seçmem sonucu farkettiğim DPS artışı beni minstrel da uzun süre oyalayacak gibi görünüyor. Ballad skillerinin arasında önceden gecikme vardı. Bu geçikme şimdi tamammen kaldırılmış ve çok seri bir şekilde dps yapmaya olanak veriyor. Bence dps açısından en seri class minstrel. Ayrıca bu dps'i yaparken sağa sola koşabilmeside cabası çünkü hiçbir atack skillinde cast süresi beklemiyorsunuz.
Anduniel
Minstrelde en çok sevdiğim şey cast süresinin olmaması bizim gibi sabit durmuyorlar ah bide RK için de cast süresi olsa onlarda hareket halinde saldırıyor angry.gif
Belegrador
minstrel book7 öncesi de hareket ederken saldırı yapabiliyordu. yani ettensde yaptığım birçok 1v1 da rocky deki siyahi boksör gibi sağa sola koşturarak kelebekler gibi saldırı yapıyordum biggrin.gif bir de birisini kovalarken, koşarken arkasından ballad yapmak çok zevkli oluyor smile.gif
Theodrien
Önce koşan sensen hiç zevkli olmuyor tongue.gif
Lyrion
Merhaba,

Minstrel arkadaşlara birkaç sorum olacak naçizane.

1- Minstreller için en iyi statlar Will, Fate ve Vitality deniyor. Bu sıralamayla mı olmalı?
2- Minstreller için en iyi traitler hangileridir? (En azından kullandığınız traitlerleri anlatırsanız sevinirim)
3- Minstreller için en iyi meslek hangisidir? (Level8'deyim ama para derdim yok, 35 bir hunterım var sağolsun, tinker o, ondan da para aktarabilirim, uzun vadeli çözüm önerirseniz sevinirim)

Teşekkürler şimdiden.
Anduniel
1. bana göre sıralaman fate>will>vit şeklinde olması daha iyi olur bu düzen loremaster içinde aynı ama bende vit daha fazla laugh.gif
2.traitler hakkında fazla bir fikrim yok ama herkesin kullandığı belli başlı traitler var oyun içinde minstrellere sorarsan sana yardımcı olurlar.
3.şu an için craft ların hiçbirinde iş yok yeni bir book çıktığı zaman ek recipeler gelir biraz para o arada kazanır ama şu an için armour larda iyi kazanıyor(loth shield) sonuçta hepsinde de azar azar iş var hangisinden daha çok zevk alıcağını düşünüyorsan onu seç derim.
Belegrador
mini için traitler,

düşük leveller için özellikle vit>will>fate, lvl50+ için will>fate>vit olmalıdır.

traitler, düşük levellerde zaten pek fazla trait açtıramayacağın için sadece elindekileri kullanmak zorundasın, lvl50+ içi oynamak istediğin türe bağlı. 3 değişik tür trait seti var;oyun içinden J tuşuna basarak trait setleri ve traitler hakkında daha sağlam bilgi edinebilirsin.

craft olayına gelince; hiçbir sınıf için özel craft olmadığından dolayı; ve hiçbir craft şu anda çok iyi para kazandırmadığı için, sana en lazım olan craft ı seçersen ileride senin için iyi olur.
akif87
Minstrel karakter oluşturmak istiyorum.Ne dersiniz.
Alanore
Bence minstrel herkesin karekter slotunda olmalı, ne zaman lazım olacağı hiç belli olmaz biggrin.gif
Nariel
Minstrel sınıfını seviyorsan aç derim ben kısa ve öz olarak. Kimi zordur, yapamazsın edemezsin diye demoralize etsede hepsi palavra. Oyunda kontrol edebileceğin ve özdeşebileceğin en kolay sınıftır. Bana göre en büyük artısı solo olarak diğer sınıflara nazaran daha ağır basması. Başta her ne kadar attacker minstrel olmaz, mottosuna aykırı desemde doğru yönlendirdiğin zaman ortaya çok güzel bir dps karakteri çıkabiliyor. Ha resimli anlatım gerekiyorsa lvl 42-50 arasında 60 lvl adamları aldığım küçük bir arşivim var, ona bakarak bi nevide olsa gaz alabilirsin diye düşünüyorum biggrin.gif Hiç olmadı yap bi dps minstrel dal ettene zaten kendin denemiş olursun. En fazla 1-2 haftanı alır o kıvama gelmek.
akif87
Bir denemek istiyorum.
Amar
ben bir tane açmıştım bayağı önce adıda arif sağ idi biggrin.gif
Nariel
Hahaha biggrin.gif biggrin.gif Ben de başta Aşık Veysel düşündümde sonradan caydım
Kaochen
Ben de ministrel açtım bir kaç hafta önce sınavlardan çok fazla oynayamıyorum 24 olabildim. Eğer düşünen varsa direk açsın hem çok eğlenceli hem de fellowship'lerde resmen yalvarıyorlar ministrel'lara istediğiniz her şeyi yaptırabilirsin arkadaşımla skirmish yaptık rahat rahat yaptık öğlen gb yaptık o da çok güzeldi ministrel çok ihtiyaç duyulan bi sınıf bence açmalı herkes bi tane
Deniz
Minstrel çok eğlenceli bir sınıf da benim oynayış tarzıma uymadığı için hiç açmadım.Bildiğim kadarıyla süper müzik yapıyorlar:) Zaten heal konusunda diyecek laf yok.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.