açıklamak derken hepsinin tek tek acıklamasını mı istiyosun? o zor bi iş baya:)
ancak şöyle bir link verebilirim
http://lotro-wiki.com/index.php/Burglar_Traitsburda detaylı olarak yazılmış neyin ne oldugu. ancak tabi vbunların bi dünya kombinasyonu mevcut oynamak istedigin tarza göre. bunun için yabancı forumları arastırman daha mantıklı ama kendi kullandıgım buildlerden bahsedebilirim biraz.
2 ayrı durum için 2 ayrı buildim mevcut. biri normal dungeonlar falan digeri etternmoors da kullandıgım.
normalde de biz genellikle dps/cc/debuffer olarak yer alırız gruplarda. tabi dps derken bi hunter veya champ kadar degil ama dogru legacyleri kulandıgın takdirde dps küçümsenemez boyutlara ulaşıyor.
dungeonlarda gruplarda ben 4 quiet knife, 3 mischief maker gidiyorum.
quiet knife da aldıklarım; cunning wound/hidden dagger/focused eye/ambidextrous
miscihef de ise genelde hep stun üzerine yani riddle kullandıgım icin riddle ı güclendirici traitlere yogunlastım
bunlar; Perplexing riddle/complicated terms ve son olarak da apraising eye(reveal weaknessı %8 den 10 a cıkarıyo) kullanıyorum. mischief de trickster gibi cok güzel bi trait daha var apraising eye yerine o da alınabilir dungeonlarda debuff icin. gamblerda da güzel traitler var ancak riddle ı destekleyici traitleri almadan stunlamada sıkıntı yasadıgım icin bunlara yöneldim şimdi daha rahatım. cok nadir resist oluyor riddle.
pvp de ise durum bambaska bir hal alıyor. özellikle kücük gruplarda yer aldıgında durum hızlı gebert sekline bürünüyor. en son pvp yaptıgımda daha legandryler gelmemişti:) o nedenle o zaman ki kullandıgım buildlerde tarih oldu haliyle. ancak baya arastırma yaptım ve sonucta kesin olmayan bi build oluşturdum. denedikten sonra karar vericem. bundan da bahsedecek olursam;
5 quiet knife 2 the gambler trait alıcam.
quiet knife; cunnig wound/focused eye/ambidextrous/hidden dagger/strategic planing
5 quiet knife aldıgında quite knife trait linenın capstone trait dedigimiz legandry traite acılıyo. practiced bluff. bunuda legandary trait slotuna koyuyoruz ve böylece quiet knife a baglı bazı skillerimiz bufflanıyor. feint attack improved feint attack haline geliyo. location is everything cooldown düşüyorve %10 daha dmg bonus geliyo. stealth haldeyken yaptıgın dmg %5 artıyo. linkte traiti incelersen zaten yazıyor.
bu builde improved feint build deniyo. feint attackın özelligi critical response skills dedigimiz critical vurdugumuzda acılan skillerin sonuncusu olarak feint attack kulanıyosun. (flashing blade veya exposed throat gibi) feint attack kullandıktan sonraki kulanacagın suprise strike sanki stealth modedaymışsın gibi iş görüyo. feint attackdan soraki cunning wound sanki stealth moddan adama cunning wound vuruyomuşsun gibi normalden daha fazla dot bırakıyo. veya feint attackdan soraki provoke (tabi leaf walker traiti almak kaydıyla) %60 sansla ki büyük bi rakam, disabling gamble bırakıyo adama. normalde provoke leaf walkerı taksan bile disabling gambleı bırakması icin stealth olman gerekiyor işte bu sorunu feint attackla çözüyosun.
5 quiet knife ın dısında da 2 gambler alıcam. leaf walker( %20 stealth movement ki pvp de sart ve %60 provoke disabling gamble applike etme sansı) digeride 2 stealth level icin footpad. (pvp de stealth level max olmalı bence ki kolay görünür olmayasın. max 12 oluyor.)
tabi bu bahsettigim traitleri takmak yetmiyor. bunları legacylerle de desteklemek lazım. mesela feint build kullanacaksan silahında mutlaka feint attack cool downı düsüren legacy capli olmalı. böylece 5 dakkalık skili 15 sn ye indiriyosun. provoke nin gamble sansını %60 den 70 yapmak mümkün toolunda gamble chance legacy olursa gibi.
legandary traitlere gelince normalde FM acması icin exposed throatu mutlaka alıyorum. sweep and leg ve stick and move alıyorum. flasing blade almıyorum hem pve de hem de pvp de çünkü pve de exposed throat var critical chain sonunda kullandıgım zaten bide flashing blade e gerek kalmıyor. pvp de de zten practiced bluff alıyorum onun yerine ve skill olarak da improved feint atack kullanıyorum chain sonunda. pvp de sweep the leg sart cünkü trip kullandıgında stealth mode bozulmuyor adamı stunluyosun sora arkasına gecip aim ve location acıp hooop suprise strike ile 1.5-2k. stick and move hem pve de hemde pvp sart bence cünkü critical vurdugunda acılan ve bizim esas dmg skillerimizi oluşturan critical response skillerimiz bu trait ile evade falan yaptıgında da acılıyor. böylece cok daha fazla dmg outputun oluyor.
biraz karıstı gibi ama olsun az da olsa bi fikir verir sanırım.
ihtiyacın olursa legadary silah ve toollarda olması gerekenlerden de bahsedebilirim. simdi yazıyı uzatmamak icin kesiyorum burda:P