Yardım - Arama - Üyeler - Takvim
Tam Forum Görünümü: Burglar sınıfı ve özellikleri
LotRO-Turkey.Com > The Lord of the Rings Online > Sınıflar > Burglar
Sayfalar: 1, 2
nosfero

Burglar lar gizliliğin ve şaşırtmacanın üstadlarıdır. Düşmanlarını becerikli ve sinisi yöntemlerle afallaştırırlar. Burglar ların el çabukluğu ve başlangıç atakları grubundaki diğer kişilerin düşmanlarını daha kolay yenmesini sağlar. Burglar ların oyundaki rolleri hırsızlık yapmak,düşmanları yavaşlatmak ve gerektiğinde savaşçı olmaktır.Oyundaki eğlenceli class lardan biridir.

Amdrasdor
debuffer rolunde ama dps yonunden ve ettenmoorsta nsl is goruyor?(yani yakaladıgını kesiomu ne eder bu:P)
Anduniel
Burglar oyunda debuffer rolünde dps hntr,chmp kadar fazla değil ama ufak ufak seri atakları vardır,hızlıdır.Bana sorarsan ettenmoors da oynaması en keyifli class bi kere stealth özelliği sayesinde görünmez olup here yere rahatça girip çıkabiliyorlar.Tavsiye ederim cool.gif
Fauno
yeni skilleride bi ara ekleyebilirsek ilk mesaja guzel olur
ZoRi
Biz geçen gün birisine sorduk 65 human burglar ı vardı, kesemediğim adam yok süper bi karakter demişti.
Theodrien
Yazmış.
Nariel
Evet Theodrien'în tepkisine katılıyorum. Onu söyleyen adam kesin ezmenin biridir. Laurelin'de de iki üç tane kırık herif var, ettende ayar ediyorlar milleti. Birisi R12 Linsay adında bir hobbitcik. Yaptığımız spar 4-1 galibiyetimle sonuçlanıp çevre halkının büyük bir beğenisini topladı. O 1 kez kaybetmemde ss alırkenki takılmadan dolayı biggrin.gif Aynı ölçüde 10-15 saniyede de bir LM çok rahat aldı.
Anduniel
Yiyosa benim lrm nin karşına çıksın 10sn de tavuk gibi şişe dizerim onu biggrin.gif
Alanore
Oyunda bazı burglerlar var, herhangi bir şekilde sizi kestiklerinde elemanı hakkaten takdir ediyorsunuz. Helal olsun dedirtiyorlar. Bazılarıda var ki !'&#%?+ demenize sebep oluyor. Tamamen burgler oynayanın kişiliğiyle alakalı bir durum. Çünkü burgler çok pis bir class. Adamı vezir de eder rezil de tongue.gif
ZoRi
Vay bee demek öyle...
Moonwalk into Mordor
Burglar'ın spar kralı olduğu zaman SoA dönemiydi. Burg de LM de stun/daze açısından sparlarda avantajlıydı ama LM DPS yapamazdı burglar kadar. Artık tam tersi geçerli.

Burglarının yenilmez olduğunu söyleyen varsa SoA nostaljisi yaşıyordur.

Edit: Hee, tabi şu tip burglarlar mevcut. "Riddle>Startling Twist>Confound>Exploit opening" tarzı bir giriş yapıp karşılaşma değil de tek taraflı gibi oynayanlar. Bunlar cooldownları hazırken alır neredeyse herkesi. Spar diye sayılır mı bu olay bilemem...
Amanwing
Ben Burglar oynayarak hata mı ediyorum ya? biggrin.gif Ben Archet'ta ( biggrin.gif biggrin.gif ) düşük levelde spar yaptım
1 kişi dışında herkesi yendim, eğlenceli bir sınıf, ama söylediklerinizden at çöpe karakteri çıkıyor ortaya?
Alanore
At çöpe olurmuymuş hiç. Burgler çok taktiksel bir sınıf. Eğer 1vs1 yaparken karşında tanıdığın biri varsa karşındakinin piskolojisinin üstüne bile bir taktik kurabilirsin. Gözlemlediğim kadarıyla çok sağlam ekipmanı ve taktiği olan burglerların yaptığı DPS champ'a çok yakın. Tabi bunlar burglerı mükemmel yapmıyor. Herhangi bir debuff aldığında ölmesi çok muhtemel. Stun olduğunda evade ve parry de işlemediğinden genelde stundan canlı çıkamıyorlar tongue.gif

Ama yinede bence en güçlü sınıflardan biri. Oynarken sanki herşeyi yapabilirmişim gibi geliyor.
Moonwalk into Mordor
QUOTE(Amanwing @ Jan 2 2010, 09:39 PM) *
Ben Burglar oynayarak hata mı ediyorum ya? biggrin.gif Ben Archet'ta ( biggrin.gif biggrin.gif ) düşük levelde spar yaptım
1 kişi dışında herkesi yendim, eğlenceli bir sınıf, ama söylediklerinizden at çöpe karakteri çıkıyor ortaya?

Burglar PvE durumlarında en güçlü sınıflardan birisi şu an. Gruplarda daima işe yarar. Solo olarak da çok rahat, stealth tek başına yeterli bir sebep burglar açmak için. Sen burglarına sıkı sıkı sarıl, bırakma.

Karakterleri değerlendirirken asla spar veya PvMP'deki durumunu göz önüne almayın. Bunlar oyunun çok küçük parçaları.
Turkish
QUOTE(Moonwalk into Mordor @ Dec 23 2009, 05:03 PM) *
Burglar'ın spar kralı olduğu zaman SoA dönemiydi. Burg de LM de stun/daze açısından sparlarda avantajlıydı ama LM DPS yapamazdı burglar kadar. Artık tam tersi geçerli.

Burglarının yenilmez olduğunu söyleyen varsa SoA nostaljisi yaşıyordur.

Edit: Hee, tabi şu tip burglarlar mevcut. "Riddle>Startling Twist>Confound>Exploit opening" tarzı bir giriş yapıp karşılaşma değil de tek taraflı gibi oynayanlar. Bunlar cooldownları hazırken alır neredeyse herkesi. Spar diye sayılır mı bu olay bilemem...

valla iyi bir burgları r9 üstü defiler dışında (ki etten fear pot ya da insignia kulanılırsa kesmesi kolay ama sparda cheat olmasın diye bu olaylara girmek adil olmaz)yenebilecek bir class olduğunu düşünmüyorum şahsen ...
R9 WL'yiher iki bannerıylada kestik, r11 wargı da yedik .... t&g kullanarak (ha t&g kullanmayıp reaver got punchı kullanmayı akıl ediyorsa burgun kazanması imkansız)r12 reaverıda kestik ... yani
addle & icpr sağolsun ... addleın bir çok animasyonu kesip melee spamlemesi gral olmuş açıkçası ...
Moonwalk into Mordor
Turkish, "spar"dan kastım freep vs freep olanlar.

Diğer bir başlıktan kendi alıntımı da yapayım, tam olsun:

QUOTE(Moonwalk into Mordor @ Dec 23 2009, 06:05 PM) *
Şu an sparda en güçlü sınıflar taktik hasar sınıfları. Yani MIN, LM ve RK. LM ve Mins inanılmaz yüksek burst damage'a sahipler. RK ise çok rahat şekilde kite+duraksız DPS yapabiliyor. Ayrıca üç sınıfın da stun/fear/daze yeteneği var.

MoM çıktığında taktik sınıflara DPS olarak iyi kıyak geçtiler. Eskiden minstrel spar falan alamazdı. LM'nin ise stun/DoT/kite stratejilerine girişmesi gerekirdi. Şimdi ise LM/MINS critleri canımın 1/3'ini alabiliyor. Nasıl iş anlamadım.

freep vs creep 1v1 durumlarında en güçlü sınıf burglardır, tartışılmaz. (aslında tartışılır, warden var artık.)
Rinkushichi
Ben oyuna 1 ay önce falan başladım hunterla başlamıştım oyundaki classları pek incelemedim bıçakcı-suikastçi gibi bir class yok sanıyodum 38e kastım sonra bi monster play oynayayım dedim öyle ettenmoorsda dolanırken aniden bi buçukluk çıktı karşıma kitlendim 5-6 sn içinde mefta oldum adamın elindede bıçak vardı orda kafaya dank etti burgları öğrendim başladım şimdi 4-5 günde anca 35 oldum inanın burglarla aldığım zevkin 10/1 ini hunterla almadım gerçekten çok keyifli bir sınıf gerek skilleri gerek tipi vuruşları falan yada ben önceden oynadığım oyunlarda hep bu tür classları oynadığım için bana öyle gelmiş olabilir smile.gif tavsiye ederim burgları
Turkish
önceki iletileri okudumda, baya aşağılanmış burglar
snowbourna beklerim spar için smile.gif)
Sianure
selamlar

yaklaşık 1.5 yıldır oynamıyordum lotro. bi kaç gün önce tekrar açtım takılıyorum öyle:)

az çok pvmp yapmış birisi olarak(rr8) ve fellowship questleri dısındaki herşeyi solo yapan birisi olarak bence burglar en rahat ve zevkli karakter. bi kere bi tank sınıfı olmamasına karşın dogru oynandıgı ve skillere hakim olundugu takdirde en zor ölen classlardan birisi ki pvmp de 10 kişi arasından sag cıktıgımı bilirim.

ancak burglar benim kanımca özellikle pvmp de solo düsünmemek lazım. burgların olayı tamamen taktik. 2-3 burglar veya daha fazlası bir araya gelerek kurulan teamler en zevklisi. solo olarak da zor durumdaki mp lere saldırmak gibis yoktur:)
Theodrien
Alt karakterlerimden biri burglar idi, sürekli grup kurardık zaten. Yukarıda mesajları olan Turkish arkadaşımız Snowbourn'da en çok tanınan burglar'dı zaten. Adam burglar raid'i bile kuruyordu Ettenmoors'da, tüm creep'lerin zevki kaçıyordu tongue.gif
Cavlas
Ben az mı dayak yedim wargımla turkishden be ama sadece bi hareketinde kınamıştım ben 1v1 daki öküzleri keserken ganklemişti beni sad.gif
Sianure
hehe işin zevki orda zaten ve isim yapmanın en kolay yolu cok kısa sürede nefret edilenler listesinin basına cıkıyorsun o tür ganklar yaparak:)
Alanore
Sadece gank değil şimdi hakkını vermek lazım, çok zeki oynuyor. Bir hamle yaparken sonraki 5 hamlesinin hesabını yaparak oynuyor adım gibi eminim.
Nariel
Ya isim yapmak istiyorsan gank mank fasa fiso. Hiç bir creepe acımayacaksın, pata küte giriceksin. AFK olan kesilmezmiş. Baş burglarlar kesiyor. Bizde bir Giotto ve Dangmolito var şerefsizler oyundan çıkmıyor, iki dakika tuvalete girsen TA'nın içinde bile olsan bulup kesiyor. Böyle böyle ünleniyorlar. Birde benim gibiler var, level 40 paso Etten'deyim. Level 42'de r4 olmuşum, sen düşün. Daha 1 kere bile herhangi bir fellowa raide girmişliğim yok, hep tek tabanca. Bizde bir Kayıhan vardır okuyorsa selamlar biggrin.gif Dedi birgün Nari Etten'de level atlamışsın doğru mu diye. Hee dedim sen nereden duydun. Creepler dün akşam senin dedikodunu yapıyorlardı dedi. WB'yi alırken kestiğim mobla level atlamıştım tongue.gif Birde tabi çok uzun zaman oynayınca tanıyorlar yani aşinalığın oluyor. Sonra warg açtım bir tane Caviar diye, onu da tanıyorlar şimdi. Başkasının hayatını kurtarabilmek için 10 freebin arasına dalarsan kovalayanı stunlarsan ve sağ kurtulursan ünlenirsin tabi biggrin.gif
Sianure
ganktan kastım o zaten nariel. acımıcaksın. her türlü pozisyonu degerlendiriceksin. mesela bi mp tam bi savastan cıkmış yarı can kurtuldum derken biçiceksin:) yani karsıdakini ciddi sinirlendirecek hareketlerde bulunursan özellikle inceliyorlar seni:)

benim 3 charım var champion, guardian ve burglar ama champ ve guardianı 50 de bıraktım cünkü hiç bri pvp de burgların zevkine ulaşamıyor.
Nariel
Yok benim dediğim acıma daha çok görev yapan creepler. Şahsen ben ellemiyordum. Norbog kesmeye gidiyorlar göl kıyısında, adam daha yeni başlamış oyuna r1 bile değil. Hatta yardım bile ediyordum görevlerine. Ne bilim EC'de korucuları kesiyor mesela ellemiyorum hiç, yanında dolaşıyorum. Yeni başlamış adamdan 80 inf gelse ne olur gelmese ne olur. Bu yüzden işte raid vs raid olduğunda ben wargla giriyorum örneğin, freep raidinin yanında duruyorum hiç elleşmiyorlar, tanıyorlar çünkü. SS'im de var forumda bir yerlerde. Atların yanında koşuyorum öyle kafama göre biggrin.gif
Cavlas
Ahah bizde öyle ünlenebilsek keşke ama r4 wargımda daha red dot olamadığım için bazı sorunlar yaşıyorum biggrin.gif
Alanore
Örümcekleri kes örümcekleri, bizimkiler zamanında acıdı kesmedi şimdi anasının gözü oldular. Örümceklere acımayın biggrin.gif
Belegrador
EC adam kesene de acımam, son 100 canıyla sprint atan warga da acımam, tek başına OP sololamaya çalışana, 2-3 greendot slug kesmeye çalışana da acımam biggrin.gif keserim arkadaş ben, bana acımadılar hiçbir zaman tongue.gif hele o 3 tane greendot bi de koşa koşa geri geliyor ya grams dan sanki bu sefer dövebileceklermiş gibi tongue.gif 3*102 inf daha geliyor bana da biggrin.gif kesin arkadaşlar özellikle bu günlerde kesin; keza F2P olduktan sonra bu kadar greendot göremeyeceksiniz wink.gif
Sianure
pff biran önce item mitem dizip kendimi pvp ye atmam lazım...
Nyretur
Selam arkadaşlar 65 lvl bir burglara sahip olduğum için yorum yapmak istedim.Burglar çok eğlence dolu bir sınıftır.Sparlara aldanmamak gerek.Ona bakılırsa champion "blood-rage" i kullandığında yenilmez olur.Yeni gelen instancelerde bir burglar neredeyse zorunlu hale gelmiş durumdadır ; ama işinizi iyi yapmalısınız kahramanda olabilirsiniz.Hiç kimsenin istemediği acemi bir oyunucuda.Size kendimden bir kaç örnek vermek istiyorum."Riddle"ı instancelerde çok dikkatli kullanmalısınız ve exploit opening'i.Ben waterwheels'te bir lm ile 3 tane 20-40 k morale i olan bossları aynı anda kestim hiç zorlanmadan.Sınıfınızı iyi kavramalısınız.Skillerinizde bir mucize yatıyor ; ama bütün iş hünerli parmaklarınıza kalmış.Bilgi almak isteyenler öm atabilir.Şu sıralar yoğunum ondan rehber hazırlayamıyorum.Herkese iyi akşamlar.
Rinkushichi
F2P falan derken epey reklamı oldu oyunun Türkiye'de yeni başlayan arkadaşlar çok merak ediyor sınıfların özelliklerini ben bu sayfaya yorum yazmıştım burglar açtım kasıyorum çok zevkli diye aylar önce şimdi o burglar 65 oldu tek birşey söyleyelim burglar pvp sınıfıdır benim gibi 1vs1 yapmayı savaş haritalarında akmayı istiyosanız burglar açın bir kere kimseye ihtiyacınız yok solo takılarak istediğiniz yerde dolaşıyorsunuz sınıfınızı az çok çözdüğünüz zaman ettende tek yakalayıpda alamayacağız creep yok varsa da çok nadir her sınıfın kendine has özelliği var ama burglar bambaşka yalnız adamdır yalnız dolaşır gizli dolaşır 65 e kadar kendisi kasar fellowship questlerini bile solo yaptığım zamanlar oldu acayip de zevk aldım tavsiye ederim burgları solo takılmaktan sıkıldığınız zaman da takın debuff traitlerini fellowshiplerin vazgeçilmezi olun burglar kasmak ayrıcalıktır diyorum başka lafa gerek yok o kadar ! smile.gif
Sianure
pvp classıdır derken biraz hatalı olmuşsmile.gif pvp si cok zevklidir tamam ama istersen tak pve traitlerini grubuna cok faydalı bi class ol:)

ancak tabi dungeon farm dısında solo kasılması daha zevkli bi chardır. dedigin gibi muhtac olmadan her dilege girip cıkarsın. oynaması zevkli ehlinin elinde cok saglam bi chardır. bazıları burgları baska oyunlardaki stealther classlarla karıstırır fazla dps bekler. burg de öle champtaki gibi hayvani dps ler göremezsiniz ama hızlıdır. bi champ normal skilleriyle critleyince 2k vururken bir burg stealth modda suprise stire ile acılış yaptıgında 2k vuruyosa olayı tamamdır. gerekli itemleri ve traitleri almış demektir. champın 2k dps yaptıgı durumda defansı 0 dır. burgde ise evade ve parry gibi saglam defansı vardır. fervour acmış bi champa göre daha fazla dayanırsınız medium armorla:)
Nariel
Suprising ile 2k vuran burglar görmedim ben daha Laurelin'de, taş çatlasa yer yarılsa eru hamile kalsa 1,5 k falan anca yani.
Anduniel
QUOTE(Nariel @ Nov 3 2010, 12:10 PM) *
Suprising ile 2k vuran burglar görmedim ben daha Laurelin'de, taş çatlasa yer yarılsa eru hamile kalsa 1,5 k falan anca yani.

lol ahahah biggrin.gif

Laurelinde ki burglar larda iş yok demekki tongue.gif
Theodhir
Ben 60 level burglarımla vurabiliyorum,dikkatinizi çekerim 65 değil tongue.gif Ki bu Sianure arkadaşımız kitabını yazdı 2.baskısı bile çıktı,kesin vurur yani
Sianure
bu son tartışmayı kaçırmışım:) dogru tool ve helegrod set ile şu an 65 moblara 2,4k vuruyorum. dev. olursa 2.6 lara cıkabiliyor

pvmp....coming soon
boschnak
burglar-man üzerinden soruyorum. takı takarken veya giysi giyerken neye dikkat edeyim. ( will agility vs )
Anduniel
Hobit de olsan farketmez ama yakın dövüş sınıfı olduğun için might şart ,burglar da crit dmg vermeyi seven bir sınıf olduğu içinde agility de süper olur son olarak da haliyle vitality.
Sianure
burgların skill base dmg leri bi champion gibi yüksek degildir. bizim olayımız dps acısından baktıgımızda critical ve devastating critical üzerinedir. bunu etkileyen birincil stat ise agility dir. agility ayrıca bizim savunmamızıda yükseltir. evade, parry gibi. might da andunun dedigi gibi melee bi sınıf oldugumuzdan skillerimizi cap dmg lerini yükseltmekte olup, olması gereken bi statdır. critical gibi cok fark saglamaz ancak olması gerekir. might bizim melee offencimizi yani melee saldırı gücümüzü etkiler. melee offence üzerine geldiginizde acıklamasında zaten melee offence in miktarına baglı olarak "%x kadar fazla vurursunuz" gibi bi ibare görürsünüz. mesela bu bende %20 idi sanırım yani bi skillim ile 100 vuracakken 120 vurmak gibi.

vitality tabi morale acısından cok önemlidir. + bilmem kac morale veren itemlerı kullanmak da mümkün.

sahsi fikrim lvl 65 olan bi burgda agility capli olmalı 650. might min. 600, morale de min. 5500 civarı olmalısmile.gif bunun dısında legandry itemlere melee crit rating ve melee offence veren relicler basılmalı. özellikle melee critical rating cok önemli. bunu veren itemlar ve relicler birincil olarak kullanılmalısmile.gif

ancak sunuda unutmamak lazım. burglarda dps olsa da özellikle pve de cc/debuffer bi class olarak görev alır. bu nedenle traitleri ve buildi düzenlerken buna dikkat etmek gerekir.
boschnak
sianure ininle özet geçeyim smile.gif agility>might>vitality yani smile.gif
Doliran
hocam burglar virtue traitleri nasıl olmalı?
Nariel
Güzel olmalı mulaka!
Doliran
Hakkaten çok faydalı oldu sorumu yineliyorum;
Burglar dps virtue trait nasıl olmalı?
Sianure
doli bu baya bi degişken kişilere göre. ama ben su düzeni kullanıyorum

discipline(might icin)
valour (morale icin ki mutlaka olmalı en iyi morale veren trait ve az da olsa might)
loyality(vitality ve armor bonus icin)
determination agility icin
son olarak da ben resist icin innocence kullanıyorum ama önceleri armor bonus icin emphaty de kullanıyordum bunun icin. innocence daha cok pvp icin tercih edilen bi trait bunun yerine pve de justice veya empathy kullanabilirsin mesela.

bide itemlarla eger statlarını capin üstüne cıkarabilirsen (650) discipline veya determination gibi traitlerden vazgecmek mümkün. ama bunu yabancı forumlarda aratıp okumak daha mantıklı. burda 1-2 kişinin söyledigi ile sınırlı kalmamak lazım.
Doliran
Saol bu arada burglar class traitlerini açıklayabilecek babayigit varmı formda onu merak etyorum?
Sianure
açıklamak derken hepsinin tek tek acıklamasını mı istiyosun? o zor bi iş baya:)

ancak şöyle bir link verebilirim

http://lotro-wiki.com/index.php/Burglar_Traits

burda detaylı olarak yazılmış neyin ne oldugu. ancak tabi vbunların bi dünya kombinasyonu mevcut oynamak istedigin tarza göre. bunun için yabancı forumları arastırman daha mantıklı ama kendi kullandıgım buildlerden bahsedebilirim biraz.

2 ayrı durum için 2 ayrı buildim mevcut. biri normal dungeonlar falan digeri etternmoors da kullandıgım.

normalde de biz genellikle dps/cc/debuffer olarak yer alırız gruplarda. tabi dps derken bi hunter veya champ kadar degil ama dogru legacyleri kulandıgın takdirde dps küçümsenemez boyutlara ulaşıyor.

dungeonlarda gruplarda ben 4 quiet knife, 3 mischief maker gidiyorum.
quiet knife da aldıklarım; cunning wound/hidden dagger/focused eye/ambidextrous
miscihef de ise genelde hep stun üzerine yani riddle kullandıgım icin riddle ı güclendirici traitlere yogunlastım
bunlar; Perplexing riddle/complicated terms ve son olarak da apraising eye(reveal weaknessı %8 den 10 a cıkarıyo) kullanıyorum. mischief de trickster gibi cok güzel bi trait daha var apraising eye yerine o da alınabilir dungeonlarda debuff icin. gamblerda da güzel traitler var ancak riddle ı destekleyici traitleri almadan stunlamada sıkıntı yasadıgım icin bunlara yöneldim şimdi daha rahatım. cok nadir resist oluyor riddle.

pvp de ise durum bambaska bir hal alıyor. özellikle kücük gruplarda yer aldıgında durum hızlı gebert sekline bürünüyor. en son pvp yaptıgımda daha legandryler gelmemişti:) o nedenle o zaman ki kullandıgım buildlerde tarih oldu haliyle. ancak baya arastırma yaptım ve sonucta kesin olmayan bi build oluşturdum. denedikten sonra karar vericem. bundan da bahsedecek olursam;

5 quiet knife 2 the gambler trait alıcam.

quiet knife; cunnig wound/focused eye/ambidextrous/hidden dagger/strategic planing

5 quiet knife aldıgında quite knife trait linenın capstone trait dedigimiz legandry traite acılıyo. practiced bluff. bunuda legandary trait slotuna koyuyoruz ve böylece quiet knife a baglı bazı skillerimiz bufflanıyor. feint attack improved feint attack haline geliyo. location is everything cooldown düşüyorve %10 daha dmg bonus geliyo. stealth haldeyken yaptıgın dmg %5 artıyo. linkte traiti incelersen zaten yazıyor.

bu builde improved feint build deniyo. feint attackın özelligi critical response skills dedigimiz critical vurdugumuzda acılan skillerin sonuncusu olarak feint attack kulanıyosun. (flashing blade veya exposed throat gibi) feint attack kullandıktan sonraki kulanacagın suprise strike sanki stealth modedaymışsın gibi iş görüyo. feint attackdan soraki cunning wound sanki stealth moddan adama cunning wound vuruyomuşsun gibi normalden daha fazla dot bırakıyo. veya feint attackdan soraki provoke (tabi leaf walker traiti almak kaydıyla) %60 sansla ki büyük bi rakam, disabling gamble bırakıyo adama. normalde provoke leaf walkerı taksan bile disabling gambleı bırakması icin stealth olman gerekiyor işte bu sorunu feint attackla çözüyosun.

5 quiet knife ın dısında da 2 gambler alıcam. leaf walker( %20 stealth movement ki pvp de sart ve %60 provoke disabling gamble applike etme sansı) digeride 2 stealth level icin footpad. (pvp de stealth level max olmalı bence ki kolay görünür olmayasın. max 12 oluyor.)

tabi bu bahsettigim traitleri takmak yetmiyor. bunları legacylerle de desteklemek lazım. mesela feint build kullanacaksan silahında mutlaka feint attack cool downı düsüren legacy capli olmalı. böylece 5 dakkalık skili 15 sn ye indiriyosun. provoke nin gamble sansını %60 den 70 yapmak mümkün toolunda gamble chance legacy olursa gibi.

legandary traitlere gelince normalde FM acması icin exposed throatu mutlaka alıyorum. sweep and leg ve stick and move alıyorum. flasing blade almıyorum hem pve de hem de pvp de çünkü pve de exposed throat var critical chain sonunda kullandıgım zaten bide flashing blade e gerek kalmıyor. pvp de de zten practiced bluff alıyorum onun yerine ve skill olarak da improved feint atack kullanıyorum chain sonunda. pvp de sweep the leg sart cünkü trip kullandıgında stealth mode bozulmuyor adamı stunluyosun sora arkasına gecip aim ve location acıp hooop suprise strike ile 1.5-2k. stick and move hem pve de hemde pvp sart bence cünkü critical vurdugunda acılan ve bizim esas dmg skillerimizi oluşturan critical response skillerimiz bu trait ile evade falan yaptıgında da acılıyor. böylece cok daha fazla dmg outputun oluyor.

biraz karıstı gibi ama olsun az da olsa bi fikir verir sanırım.

ihtiyacın olursa legadary silah ve toollarda olması gerekenlerden de bahsedebilirim. simdi yazıyı uzatmamak icin kesiyorum burda:P
Belegrador
ben instancelarda 3 kırmızı 3 sarı ve 1 mavi kullanıyorum. kırmızılar dps için, mavi evade, sarılar ise CC için.

sarı setten Appraising Eye, Opportunist ve Trickster kullanıyorum. böylece hem cc hem de debuffer olarak görev yapabildiğim gibi, dps ten de geri kalmıyorum.

PvMP buildim ise biraz değişik;

4 kırmızı; Strategic Planning, Strike from Shadows, Focused Eye ve Hidden Dagger kullanıyorum, böylelikle 4 kırmızı taktığım için de kırmızı trait seti bonusundan faydalanabiliyorum.

3 mavi; Leaf Walker, Side-step ve Honed Wit kullanıyorum. Honed Wit kişisel bir tercih, sadece Celever Retort kullanmayı çok sevdiğim için takıyorum smile.gif 3 mavi kullandığım için de mavi trait seti bonusunun 3 lü kısmından yaralanabiliyorum smile.gif
Sianure
işte zevkler farklısmile.gif ben pvp de cc den cok suprise strike ile max dmg verip hedefi panige sokup bitirme peşindeyim. hızlı ve timiz sekilde:P ama kmiside oynamayı sever. gambler gider. ancak 5 qk 2 gmabler gidince 760 evade rating veren traiti kaybediyorum canımı sıkan tek şey o smile.gif

denmek lazım ama. sonucta bu benim yazdıgımda belirttigim gibi kesin buildim degil. baktım iyi sonuc vermiyor o zaman degişicem. ama 1-2 denemeye karar vermemek lazım cok paslanmışım biraz elin alışması lazım karar vermek icin:)
Belegrador
ya yok tek hedef olduğu zaman dediğin çok doğru ama ettens artık warg kaynıyor, yani cc yapmak zorundasın, ve bana kalırsa +780 evade en önemli trait. bi de sadece trait e bağlı değil, silahlardaki legacy ler aşırı önemli, mesela silahlarda bulunan position suprise strike from stealth ve trick range ettenmoors buildi için olmazsa olmazlardan, ve de tools daki +stealth speed ve - hips cd çok çok işe yarıyor.

benim main karakterim değil burglar ama son 3-5 aydır dürekli burglar ile oynadığım için biraz alıştım, yine de ne olursa olsun bir main karakter kadar öğrenemedim henüz.

son bir şey daha, f2p patch i ile gelen PvMP de conj açamama, burglar a çok yaradı, keza warglar artık üzerimize conj açamadığı için, 5 wargın arasından 1 veya 2 tanesini almak artık mümkün biggrin.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.